ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (2)

http://annas-thoughts.blogspot.gr/2014/07/1.html


Επανέρχομαι στο θέμα με τις τουαλέτες.

Όταν λέμε "βρώμικες", εννοούμε ότι την Κυριακή, 13 Ιουλίου, σε αυτό το αεροδρόμιο που εκείνη τη στιγμή φιλοξενούσε δύο αεροπλάνα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" και ένα τεράστιο της "AIR CHINA", στις τουαλέτες των γυναικών στην αίθουσα "Αφίξεων" δεν μπορούσες να πλησιάσεις αν ήσουν πολιτισμένος άνθρωπος.  Αποφεύγουμε τις λεπτομέρειες.

Στο ίδιο, λοιπόν, αεροδρόμιο στις 21 Ιουλίου το πρωί, στην αίθουσα "Αναχωρήσεων" ανακαλύψαμε την τουαλέτα που δημοσιεύθηκε στο blog.

To quiz έγινε εύκολο πια.  Απαντήστε και κερδίστε την αμέριστη εκτίμησή μας.



Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (1)

Βρήκαμε τις πιο βρώμικες τουαλέτες στην Ελλάδα.
Που νομίζετε;

Όταν δεν είναι βρώμικες, θαυμάζουμε την κατασκευή:  Ένα αενάως ανοικτό παράθυρο που βλέπει σε έναν τοίχο με πλακάκια.  Ένα μπουτόν ετοιμόρροπο.  Ένα χερούλι που κρέμεται. Καπάκι που πέταξε σε άλλους κόσμους.




Ακούμε τις ιδέες σας......................


Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΕΝΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΛΗΣ

Η γειτονιά - η πολυκατοικία μας για την ακρίβεια - απέκτησε έναν κουτσομπόλη.  Τις τελευταίες ημέρες που "τιμώ" πιο συχνά τη βεράντα μου, νιώθω το βλέμμα του να με παρατηρεί από το παρατηρητήριο του.  Με απορία;  Με ανησυχία;  Με απορία τι μπορεί να κάνω τόσο κοντά τους; Με ανησυχία μήπως πειράξω το τετράχρονο αφεντικό του;

Είναι γλυκύτατος πάντως!



Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΥΡΤΙΛΟ - Καλοκαιρινή έκδοση

Αγαπητοί λάτρεις της λογοτεχνίας,

Αναζητήστε το Λογοτεχνικό Περιοδικό "Μύρτιλο" στα βιβλιοπωλεία.

Μπορείτε να το φυλλομετρήσετε εδώ:

http://issuu.com/ocelotos/docs/book_myrtilo_5_e-book


Πάρτε το στις διακοπές να σας κάνει παρεούλα!



Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Με κάθε επιφύλαξη μοιράζομαι μαζί σας πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" που θα διαβάσετε σε αυτό το σύνδεσμο:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64022643

Το ένστικτο του πολίτη είχε καταλάβει ότι κάτι συνέβαινε.  Άραγε το πρόβλημά μας ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη στο Κράτος και η απόσυρση μετρητών;  Αν ο κάθε Έλληνας άφηνε τα μετρητά του - τίμια ή άτιμα - δεν θα φτάναμε στο χείλος του γκρεμού;

Μετά από δύο χρόνια, ζούμε ακόμα με την αγωνία.  Πόσο ανόητοι ακούγονται οι αδιάφοροι από τη μια και οι υπερφίαλοι από την άλλη.  Πολλά παιγνίδια παίχτηκαν, παίζονται και θα παίζονται στις πλάτες μας.  Ο θυμός συσσωρεύεται αλλά δεν ξέρουμε ποιοι πραγματικά έφταιξαν.  Μήπως πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν όλοι - μικρά και μεγάλα ψάρια;




Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar


Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

FULL MOON AND VINEYARDS


ΣΑΜΠΑΝΙΑ
Μπερδεύτηκαν οι φυσαλίδες μέσα στο ποτήρι της σαμπάνιας.
Η μία έσπρωξε την άλλη και η πιο μεγάλη είπε:
«Εγώ θα πω το ποίημα της Χαράς απόψε.
Εγώ είμαι αυτή που θα δώσω τη μεγαλύτερη Χαρά.

Εγώ αξίζω να πω το ποίημα της Χαράς».



Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

MARY QUANΤ

Γεννήθηκε το 1934 άρα ογδοντάρισε φέτος τον Φεβρουάριο.  Αγγλο-Ουαλή. Έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1960 ως σχεδιάστρια μόδας γιατί προώθησε τη μόδα με τις μίνι φούστες και τα καυτά σορτσάκια.

Σαν σήμερα, 10 Ιουλίου του 1967 λάνσαρε τη μίνι φούστα.  Πολλές μόδες ήρθαν και παρήλθαν.  Τα mini skirts όμως ζουν και βασιλεύουν.

Το 2000 παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου της εταιρίας Mary Quant Ltd, μετά την εξαγορά της από Γιαπωνέζικη εταιρία.  Να φανταστείτε ότι στην Ιαπωνία υπάρχουν 200 καταστήματα της εταιρίας!




Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

Μου επιτρέπετε να θαυμάσω την Εθνική μας ομάδα ή μήπως θα χαρακτηριστώ εθνικίστρια; Μπορώ με μια μικρή ευκαιρία να γιορτάσω μια επιτυχία;  Χωρίς να φτάνω σε υπερβολή και ξεσάλωμα, χωρίς να μιλώ για «Έλληνες Λεβέντες»,  για «Λιοντάρια», για «Έλληνες Θεούς».  Χωρίς να αντιλαμβάνομαι καν πώς παίζεται το παιγνίδι στο γήπεδο.  Αφήστε με να ξεφύγω λίγο από την κακομοιριά της καθημερινότητας.

Διερωτώμαι οι «διανοούμενοι» που ζουν σε έναν δικό τους κόσμο, γεμάτο φανφάρες και κουλτούρα, αν επέτρεψαν στον εαυτό τους να περιπέσουν για λίγο σε εθνικιστικές εξάρσεις.  ‘Οχι;  Κρατήθηκαν;  Τι καταπιεσμένοι άνθρωποι.  Γι’ αυτό ίσως η δική τους λογική είναι ξένη με τη σκέψη του «normal» Έλληνα.




Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Οι αυτόπτες μάρτυρες τον παρακολουθούσαν από ώρα. Πρώτα τριγύρισε στην ολόλευκη πλατφόρμα.  Αργότερα για λίγο χάθηκε πίσω από κάποιες φυλλωσιές.  Δεν άργησε, όμως, να ξαναγυρίσει.  Αυτός ο μυστηριώδης τύπος έδειχνε ότι πίεζε τον εαυτό του να πάρει μια σοβαρή απόφαση.  Δεν κοίταζε ούτε δεξιά ούτε αριστερά.  Προσπαθούσε να περάσει απαρατήρητος αλλά δεν τα είχε καταφέρει.

Τον είδαν να ανεβαίνει ψηλά.  Μα τι είχε αποφασίσει να κάνει;  Περπάτησε στο χείλος του γκρεμού.  Οι περίοικοι τον παρακολουθούσαν με αγωνία.  Φάνηκε ότι ήταν πια αποφασισμένος.

«Δεν αντέχω τόση ευτυχία. Απόψε με τόση δροσιά και την αγάπη να καθρεφτίζεται παντού, αφήστε με να έχω έναν θάνατο γλυκό».  Το μαμούνι έμεινε για λίγο ανεβασμένο στα χείλη του ποτηριού και βούτηξε στο δροσερό κεχριμπαρένιο κρασί.  Αιωνία του η μνήμη.



Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar