ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ



Σε όλα τα μπαλκόνια ακούγονται γλυκές φλυαρίες, πολλές φορές με ασυνάρτητα λόγα.  Τιτιβίσματα από τους νεοσσούς:  "Μαμά μαμά, δες.  Μαμά, να σου πω".

Οι μαμάδες ξαλαφρωμένες από τις χειμωνιάτικες υποχρεώσεις, ευχαριστιούνται τον παγωμένο καφέ στη βεράντα παρέα με τις άλλες φιλενάδες.

Ίσως φέτος να μην μπορέσουν να φύγουν για διακοπές.  Έτσι η βεράντα με τα χαμηλά φυτά και τα καρό τραπεζομάντηλα θα γίνει η καλοκαιρινή τους όαση.

Για μουσική θα έχουν τις κουβεντούλες από τις μικρές ροζ "τσιριμπιμ τσιριμπόμ" και τα ενθουσιώδη επιφωνήματα των αγριεμένων χούλιγκανς.  Αγόρια και κορίτσια στις πιο ξέγνοιαστες ημέρες της ζωής τους.



Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ



Ξαφνικά αποκτάς παρέα. Μια πολυπληθή παρέα.  Μετράς έναν που ....προσγειώνεται κοντά στα πόδια σου.  Αυτός είναι ο πιο θρασύς γιατί σε κοιτά ιταμώς στα μάτια. Μετράς άλλον έναν που κάθεται στη διπλανή καρέκλα. Σε λίγο έρχονται δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι φίλοι τους και περιμένουν.

Τι είναι αυτό που τους προσελκύει τριγύρω σου;  Η ομορφιά σου; Τα νιάτα σου; Η σιλουέττα σου; Το πνεύμα σου; Τα πλούσια μαλλιά σου;

Όχι ακριβώς.  Αυτό που τους "τραβά" είναι η μυρωδιά.....από τα αμύγδαλα.



Θρασίμια!  Αφήστε κάτω τα αμύγδαλά μου!




Υ.Γ.:  Η φωτογραφία από το dreamstime.com

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ.....



Τσουπ.....
Προσγειώθηκε στα κάγκελα της βεράντας, κατά λάθος.
Προσπάθησε να κρατήσει την ισορροπία του και να ζυγιάσει τον κίνδυνο από το ον που στεκόταν στη βεράντα και τον κοίταζε.  Άνοιξε το λοφίο.  Σήκωσε το ένα πόδι και .....αποφάσισε ότι το καλύτερο ήταν να φύγει.
Δεν πήγε μακριά.  Πήγε σε ένα κοντινό πεύκο, που το βρήκε πιο φιλόξενο.  Από' κει μπορούσε να αγναντεύει τη θάλασσα με μεγαλύτερη ασφάλεια.





Στη φωτογραφία κοινός τσαλαπετεινός...... Κι ο δικός μας, κοινός ήταν, αλλά ήταν μια όμορφη στιγμή της ημέρας.




Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar



Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Τα καλά νέα είναι ότι στην περιοχή αυτή της βορειανατολικής Αττικής υπάρχει φιλόζωος - στα όρια της τρέλας - που φροντίζει όλα τα αδέσποτα.  Οι γείτονες υπολογίζουν ότι ξοδεύει πάνω από 1000 ευρώ για τροφές, εμβόλια κ.λ.π.  Τα αγαπά ένα-ένα ξεχωριστά και τα φροντίζει ένα-ένα ξεχωριστά.

Ίσως γι' αυτό κάποιος αποφάσισε να εγκαταλείψει 6 (ούτε ένα ούτε δύο) κουτάβια στην αυλή ενός κλειστού σπιτιού.

Τα κουτάβια της φωτογραφίας θα βρουν σίγουρα τροφή και φροντίδα.



Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ


Η φωτογραφία μιλά από μόνη της.  Εδώ και μήνες στιβάζονται τα κλαδεμένα ξερά κλαδιά σχεδόν σε κάθε γωνιά του Δήμου Σαρωνικού - ή ίσως μόνο στη Σαρωνίδα.

Ευγενείς οι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά η δικαιολογία "ΤΟ φορτηγό έχει χαλάσει", δεν είναι αρκετή.  ΤΟ φορτηγό σημαίνει ότι ολόκληρος Δήμος Σαρωνικού διαθέτει μόνο ένα φορτηγό;  Παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα τον κίνδυνο να μας πλησιάζει.


Θα ζητήσουμε ευθύνες.  Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;  Ποιος θα καταδικαστεί, αν γίνει η ανεπανόρθωτη ζημιά;

Ζητούμε τη γνώμη δικηγόρων, για να καταστεί κάποιος υπεύθυνος επιτέλους.



Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ




Άλλοι το λένε το Δέντρο του Ιούδα και άλλοι του Σατανά.  Η ονομασία του είναι "τζακαράντα" και έχει καταφέρει να ανθίσει στη σκληρότητα του άστεως.  Το φέραμε μάλλον από τη Νότια Αφρική και τα μωβ λουλούδια του στολίζουν την Αθήνα.

Ουφ, επιτέλους.  Μου έφυγε η περιέργεια.







Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ




Μόλις πέρασε το πρώτο λεωφορείο της ημέρας, 5:33.  Από την ταχύτητα και τον ήχο καταλαβαίνω ότι ήταν άδειο.  Ποιος άραγε είναι ήδη σε ένα λεωφορείο και μετακινείται;  Κάποιος που πηγαίνει στη δουλειά;  Κάποιος που γυρίζει από δουλειά;  Σίγουρα δεν είναι αυτοί που βαρύθυμα μπλοκάρουν με τα αυτοκίνητά τους τη Λεωφόρο Κηφισίας και τη Μεσογείων στις 3 το μεσημέρι, εγκαταλείποντας το κέντρο της Αθήνας για να γυρίσουν σπίτι τους.

Στις  5:36 ένα γλυκό αμυδρό φως προσπαθεί να φωτίσει τον ορίζοντα.  Έχει πέσει πάλι ησυχία στο δρόμο, ούτε λεωφορείο ούτε αυτοκίνητο.  Θα παρακολουθήσω τι ώρα θα ξεκινήσουν τα πρώτα κελαηδήματα της ημέρας.

Στις 5:38 ακούγεται ένα τεμπέλικο τσιρ-τσιρ.  Δύο φθόγγοι που τους ακολουθεί μεγάλη παύση.  Μάλλον μουρμουρίζει στον ύπνο του.

Επόμενο τσιρ-τσιρ, πιο ζωηρό αυτή τη φορά στις 5:42.   Μάλλον τον ξύπνησε το αυτοκίνητο που πέρασε.

Η μέρα ξεκινά σιγά-σιγά.  Αφήνω το γράψιμο για να δουλέψω.




Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar