ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Στην Ελλάδα ανακοινώνουμε με τυμπανοκρουσίες ό τι εξυπηρετεί συγκεκριμένες φατρίες.  Με την ίδια λογική, αποσιωπούμε ό τι δεν μας βολεύει.

Έτσι, λοιπόν, μόνο από τον Κυπριακό τύπο ενημερωθήκαμε ότι το 2013 οι «εταίροι» στην Κύπρο συμφώνησαν στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες (επαναλαμβάνω : όλες) τις Κυριακές.  Τα τουριστικά Διατάγματα προβλέπουν:
  • ·         ανοικτά καταστήματα από την Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο, από τις 5.00 π.μ μέχρι τις 10.00-11.00 μ.μ, όπως γινόταν μέχρι τώρα αλλά  και την Κυριακή, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 9.00- 11.00 το βράδυ
  • ·         εμπλουτίζεται περαιτέρω ο κατάλογος των προϊόντων των Περιπτέρων - Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης και των Αρτοποιείων.
  • ·         η κατανομή του εβδομαδιαίου ωραρίου των 38 ωρών για το ήδη υπάρχον προσωπικό, δηλαδή το ενεργό προσωπικό καταστημάτων που δεν ήταν ανοικτά κατά την Κυριακή πριν από τις 08.07.2013,  θα συνεχίσει να κατανέμεται από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο. Στην περίπτωση όμως που αυτό το προσωπικό με την συναίνεση του χρειαστεί να εργαστεί κατά την Κυριακή θα αποζημιώνεται υπερωριακά με βάση 1:2 . 
Και το σημαντικότερο:
  • ·         Στο Μνημόνιο Συμφωνίας έχει συμπεριληφθεί η προϋπόθεση οι εργοδότες να συνεχίζουν να καλύπτουν τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που θα προκύψουν με νέες προσλήψεις.  Υπολογίζουν ότι το νέο μέτρο θα δημιουργήσει 1700 νέες θέσεις εργασίας.

Χαιρετίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και ζηλεύουμε για την οργάνωση και την επικοινωνία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ: http://www.24h.com.cy/society/item/38122-diatagma-ypourgou-ergasias-gia-to-wrario.html


Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar




2 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα των συμφερόντων και των συνδικάτων, αυτή η τακτική είναι πολύ διαδεδομένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλεπω τελικα εκανες καλη ερευνα πανω στο θεμα,μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή