ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ




Κάποια από τα οινοποιεία της Αττικής τα ξέραμε και κάποια τα ακούσαμε για πρώτη φορά όταν δημιούργησαν τους  "Δρόμους του Κρασιού Αθήνας" για να ενισχύσουν την παρουσία τους στον χώρο του κρασιού και να μας θυμίσουν την ιστορία του πτωχικού Σαββατιανού, που αποτελεί τη βάση για τη ρετσίνα που δεν πίνουμε πια.

Τα Οινοποιεία είναι Το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, της Αναστασίας Φράγκου στη Ραφήνα, οι Αμπελώνες Μάρκου στην Παιανία, το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου στη Βραυρώνα - στο blog είχαμε κάνει ειδικό αφιέρωμα - και στην Κερατέα η Μικροοινοποιία Μυλωνά.  Τα κρασιά της οικογένειας Μυλωνά και ειδικότερα το Ασύρτικο του είναι η νέα μας ανακάλυψη.

Η προσπάθεια βραβεύτηκε από τον Γαστρονόμο (http://www.kathimerini.gr/818586/gallery/epikairothta/ellada/vraveia-gastronomoy-2015-vraveythkan-an8rwpoi-me-orama-kai-pa8os).  Η ομάδα πήρε το Βραβείο Ποτού.

Να λοιπόν, άλλη μια ευκαιρία που χάνεται για την επιμήκυνση της παραμονής των τουριστών στην Αθήνα.  Αν ο βιαστικός τουρίστας που περνά από την Αθήνα ίσα-ίσα για να επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Μουσείο της, είχε την ευκαιρία να κάνει μια δυο μονοήμερες εκδρομές (π.χ. στα οινοποιεία ή / και στο Τατόι) θα παρέμενε λίγο περισσότερο στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου