ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

MIA ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Image may contain: people sitting, table, plant, outdoor and indoor

Στις - για χρόνια - εγκαταλελειμένες γειτονιές της Πράσινης Γραμμής στη Λευκωσία, κάποιοι ιδιώτες αρπάζουν τον ταύρο από τα κέρατα και δίνουν ζωή σε αυτή την παράξενη γωνιά της πόλης.  Με την ιδιότητα και του Αρχιτέκτονα, ο ιδιοκτήτης μπόρεσε να μετατρέψει ένα χάνι σε ένα πολύ όμορφο μέρος ψυχαγωγίας.  Στη φωτογραφία βλέπετε τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο.

Στη θέση της  Ερμού 300 στη Λευκωσία, γύρω στα 1800 μ.χ. ο χώρος λεγόταν "Χάνι του ζωέμπορα" με λαϊκή αγορά με έμπορους και τα ζωντανά τους.  Οι έμποροι μπαινό-βγαιναν για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.  Σιγά-σιγά με την πάροδο των ετών, στον χώρο βρήκαν στέγη τεχνίτες διαφορετικών ειδικοτήτων μέχρι το 2006.

H αρχική χρήση το 2006 ήταν για αρχιτεκτονικό γραφείο από τον τωρινό ιδιοκτήτη.  Προσαρμόστηκε κι αυτός, όμως, στις επιταγές της εποχής μας και το μετέτρεψε σε all day cafe restaurant.  Για όσους θέλετε να περπατήσετε σε εκείνη την περιοχή θα περάσετε από τις γειτονιές της Χρυσαλινιώτισσας, του Ταχτ ελ Καλέ και του Άγιου Κασσιανού.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα περπατώντας στην Οδό Αμμοχώστου, πρέπει να δείτε την Παναγία την Χρυσαλινιώτισσα του 7ου αιώνα (ξανακτίστηκε τον 15ο), το Αρχοντικό Τουφεξή και το τέμενος Ταχτ ελ Καλέ.

Σας προτείνουμε να συμβουλευθείτε και τον Σύλλογο Φίλων της Λευκωσίας (σύνδεσμος για ενημέρωση: http://www.filoitislefkosias.org/gr/home).

Καλή βόλτα.



Image may contain: night and text






Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου