ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

MARIE COLVIN

 


Πρέπει να αγαπάς πολύ το επάγγελμά σου ως πολεμικός ανταποκριτής αλλά και την περιπέτεια ειδικά, για να ταξιδεύεις στις εμπόλεμες περιοχές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

 

Πρόσφατα έμαθα για τη Μαρί Κόλβιν που σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στην πόλη Χομς  της Συρίας.

 

Αμερικανίδα, γεννημένη το 1956 με σπουδές σε ανθρωπολογία στο Yale, δούλεψε μόνο ως δημοσιογράφος.  Για να καλύψει ένοπλες συρράξεις, ταξίδεψε στην Τσετσενία, στο Κόσσοβο, στη Σιέρα Λεόνε, στη Σρι Λάνκα και σε άλλες περιοχές.

 

Στη Σρι Λάνκα, το 2001, τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το ένα της μάτι.  Μετά, όμως, από την αποθεραπεία της, επανήλθε δριμύτερη στον επαγγελματικό στίβο.

 


Ήταν δύο φορές αποδέκτης του Βραβείου Βρετανικής Ξένης Ανταποκρίτριας της Χρονιάς, του βραβείου του Foreign Press Association's Journalist of the Year και του βραβείου International Women's Media Foundation για το Θάρρος στη Δημοσιογραφία για την κάλυψη της  στο Κοσσυφοπέδιο και την Τσετσενία.


Με αυτό το σύντομο κείμενο τιμούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν, αγαπούν αυτό που κάνουν, έχουν θάρρος και πυγμή.


My job is to bear witness. I have never been interested in knowing what make of plane had just bombed a village or whether the artillery that fired at it was 120mm or 155mm.”
― Marie Colvin, On the Front Line: The Collected Journalism of Marie Colvin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου