ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ



Ελάτε μαζί μου απόψε σε ένα παραμυθένιο ταξίδι.  Aς κλείσουμε τα μάτια και να φτάσουμε λίγο πιο γρήγορα στην παραμονή των Χριστουγέννων.  Αν το προτιμάτε, όχι στην παραμονή του 2013, αλλά σε όποια παραμονή θέλετε εσείς, σε μια διαφορετική χρονιά της φαντασίας, χαμένη στα σύννεφα του παρελθόντος ή του μέλλοντος.

Θα σας θυμίσω ότι όλοι μας ήμασταν κάποτε παιδιά και πιο νέοι και μας άρεσαν τα παραμύθια.  Μόνο που μεγαλώσαμε χωρίς να καταλάβουμε πώς πέρασαν τα χρόνια.  Σαν αυτή τη γυναίκα που μελαγχολούσε κάθε Χριστούγεννα.  Πίνοντας κόκκινο κρασί αναπολούσε τα ξένοιαστα παιδικά χρόνια, τα ατίθασα εφηβικά χρόνια, τα ρομαντικά νεανικά, τα πετυχημένα χρόνια της ωριμότητας.

Τη συμπόνεσα εκείνη την παραμονή των Χριστουγέννων.  Δεν θυμάμαι ποια παραμονή.  Δεν θυμάμαι αν ήταν κάποια παραμονή που πέρασε ή που θα έρθει.  Καθίσαμε μαζί και μοιραστήκαμε το μπουκάλι κόκκινου κρασιού.

Της επέτρεψα να ξαναγυρίσει στα παιδικά χρόνια, να γίνει η μικρή Κλάρα από τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι.  Να κοιμηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο βράδυ και να ζήσει μια περιπέτεια μέσα στην καταχνιά της νύχτας.  Ο όμορφος και γενναίος πρίγκηπας Καρυοθραύστης να τη σώσει από την επίθεση των ποντικών μαζί με το στρατό από τα υπόλοιπα παιγνίδια. Μαζί να επισκεφθούν τη Βασίλισσα του Χιονιού και τη Χώρα των Ζαχαρωτών.  Να χορέψει μαζί με τα Λουλούδια και να νομίσει ότι αγαπήθηκε.

Την άφησα να ζήσει τη μαγεία των Χριστουγέννων.  Κι ας ξυπνούσε το άλλο πρωί να ανακαλύψει ότι ο όμορφος πρίγκηπάς της έχει γίνει και πάλι ένας άψυχος καρυοθραύστης.

Το ρουμπινί χρώμα του κρασιού, η ευχάριστη ζαλάδα και η ζεστασιά της παρέας, μ’ έκαναν κι εμένα να φτιάξω το δικό μου παραμύθι και να το ζω κάθε Χριστούγεννα.  Εσείς?

http://www.youtube.com/watch?v=Y6R9KFCzurg = ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ MARIINSKY

http://www.youtube.com/watch?v=kHYwVfN3wY4 = Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Υ.Γ.:  Το κείμενο είχε γραφτεί για τη Χριστουγεννιάτικη συνάντηση του «BE POSITIVE» αλλά δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.


Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

(Κυλήστε πιο κάτω τη σελίδα για περισσότερες ενημερώσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου