ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι άγριοι δρόμοι της Αθήνας δεν έχουν γίνει Σπέτσες, δεν έχουν γίνει Τρίκαλα, ούτε Σέρρες.  Η υπενθύμιση, όσο και να είναι κοινότυπη, πρέπει να γίνεται σε μερικούς συμπολίτες μας που προτιμούν το ποδήλατο είτε για καθημερινό μέσο μετακίνησης ή για κυριακάτικη άθληση.

Όσο κι αν είναι προσεκτικοί οι Αθηναίοι οδηγοί – πράγμα αστείο – ο κίνδυνος πάντα ελλοχεύει για τους χαρούμενους ιππείς της ασφάλτου, που με ένα «γιο γιο» στο κεφάλι ως μοναδική προστασία, κάνουν αριστοτεχνικές μανούβρες ανάμεσα στα αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, είτε οδηγούν δύο-δύο ο ένας δίπλα στον άλλο (δες και τη φωτογραφία), είτε προσπερνούν τα λεωφορεία όταν αυτά σταματούν σε στάση.

Όση απροσεξία και ανευθυνότητα υπάρχει από τη μεριά των οδηγών ΙΧ και ταξί, άλλη τόση υπάρχει και από τους δικυκλιστές.  Γονείς βγαίνουν για βόλτα και με τα παιδιά τους με ποδήλατα, αν όχι στο κέντρο της Αθήνας, σε γειτονιές λίγο έξω από την Αθήνα, που δεν είναι ακίνδυνες.  Διερωτώμαι αν διδάσκονται βασικούς κανόνες του ΚΟΚ πριν ξεχυθούν στους δρόμους και τελικά τι μαθαίνει το παιδί από αυτούς.

Αγαπητοί φίλοι, προσοχή και σωφροσύνη!



Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

(Κυλήστε πιο κάτω τη σελίδα για περισσότερες ενημερώσεις)


4 σχόλια:

  1. Οι ποδηλατες κανουν τα ιδια λαθη με τους οδηγους
    αλλα με πολυ μεγαλυτερους κινδυνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν μέρες που δεν προλαβαίνεις να παρακολουθείς τα λάθη τους!

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα σας κα αννα ,θα σας προκαλεσω σε 1 μικρη βολτα στην αθηνα μας με ποδηλατο & θα αντιληφθειτε οτι η μετακινηση ειναι το λιγοτερο δυσκολη ,αυτοκινητα περνουν σε καθε φαναρι με κοκκινο πραγμα δολοφονικο ,μοτοσικλετες που παρκαρουν οπου βρουν & κινουμενες με ταχυτητα σε πεζοδρομους ,ας φτιαξουμε λοιπον καταλληλες υποδομες &ας μην κατακρινουμε το φιλικοτερο μεσο στο περιβαλλον . Αυτο δεν σημαινει οτι οι ποδηλατες πρεπει να μην εφαρμοζουν το ΚΟΚ ,εχουν υποχρεωσεις αλλα & δικαιωματα στο δρομο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ. Έρχεστε στα λόγια μου για τους κινδύνους "την απροσεξία και ανευθυνότητα των οδηγών ΙΧ". Καλές διαδρομές και να προσέχετε τον εαυτό σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή