ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ομολογουμένως δεν είχα καν παρατηρήσει ποιος είναι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε αυτή την κυβέρνηση.  Πρώτον διότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που ενδιαφερόμασταν για κάθε πολιτικό όν που κατάφερνε να χωθεί σε κάποιο θώκο και δεύτερον γιατί ο τομέας της Γεωργίας μου είναι εντελώς άγνωστος.

Μέχρι που παρατήρησα ότι στο ραδιόφωνο μιλούσε ένας «κανονικός» άνθρωπος.  Η φωνή του, η χροιά της φωνής του ειδικότερα, μου τράβηξε την προσοχή.  Με ήρεμη καθαρή φωνή, χωρίς βαρύγδουπες εκφράσεις, απλοποιώντας έννοιες και διαδικασίες, εξηγούσε στους ανίδεους αστούς τις διαθέσιμες ευκαιρίες για νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους.  Για να σχηματίσετε κι εσείς άποψη, σας παραθέτω πιο κάτω το σύνδεσμο από το Vima Fm, με τη συνέντευξη του κυρίου Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Από περιέργεια αναζήτησα το βιογραφικό του σημείωμα στο διαδίκτυο.  Ο κ. Τσαυτάρης είναι καθηγητής γενετικής στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Δεν ξέρω αν εντυπωσιάστηκα από τα δύο διδακτορικά που έχει ή από τις πολλές ιδιότητες. Αυτό που μου έμεινε ήταν ότι μιλούσε ένας «δάσκαλος» που είχε το ταλέντο να μετατρέπει τα δύσκολα σε εύκολα.  Κατάφερε μάλιστα να με εντυπωσιάσει με τις δυνατότητες που δίνει το κράτος στους νέους, αν και θα κρατήσω μικρό καλάθι για την πραγματική γραφειοκρατία που τελικά έχουν να αντιμετωπίσουν.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξή του στο


Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

(Κυλήστε πιο κάτω τη σελίδα για περισσότερες ενημερώσεις)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου