ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που σιχαίνονται να περπατούν ξυπόλυτοι στα αεροδρόμια χάριν των ελέγχων ασφαλείας, ας ενωθούμε.

Σε πολλά αεροδρόμια οι έλεγχοι γίνονται με πιο διακριτικό και λιγότερο πρωτόγονο τρόπο.   Υπάρχουν, όμως, αεροδρόμια όπως το Heathrow, όπου ακόμα ο ταξιδιώτης πρέπει να βγάλει τα παπούτσια του, ζώνες, ρολόγια, μπουφάν και φυσικά ηλεκτρονικούς υπολογιστές και υγρά.  Αυτά μπαίνουν στους ειδικούς δίσκους.  Άρα εκεί που τοποθετεί ο ένας ταξιδιώτης το μπουφάν του, κάποιος άλλος πριν είχε ακουμπήσει τα παπούτσια του.  Αν αυτό δεν είναι έλλειψη πολιτισμού, τότε τι είναι;  Ακόμα χειρότερο είναι όταν χρειαστεί να γίνει - για τον οποιονδήποτε λόγο - ενδελεχής έλεγχος σε κάποια τσάντα.  Τότε όλα τα αντικείμενα και τα ρούχα αδειάζονται στους ίδιους δίσκους για να ελεγχθούν.  Δηλαδή ρούχα και εσώρουχα τοποθετούνται σε δίσκους που πριν είχαν φιλοξενήσει δεκάδες ζευγάρια παπούτσια.

Ευτυχώς, κάποιοι αρμόδιοι που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της βρωμιάς και τους κινδύνους για μετάδοση κονδυλωμάτων, έρπη και πολλών άλλων ασθενειών, ερευνούν πιθανές λύσεις.  Αυτές οι λύσεις θα κοστίζουν.


Υ.Γ.:  Το κείμενο θα μεταφραστεί και στα αγγλικά, για να ενημερωθούν και κάποιοι αρμόδιοι διεθνώς.

http://citizenscientistsleague.com/2011/03/17/risks-to-public-health-at-airport-security-checkpoints/

http://www.sterishoe.com/health-risks-of-walking-barefoot-through-airport-security/





Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου