ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σ/Κ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

‘Εχετε ακούσει κάποιον να γκρινιάζει ότι δεν πέρασε καλά στη Θεσσαλονίκη; Αν ναι, πρέπει να είναι κάποιος παράξενος άνθρωπος, γιατί η Θεσσαλονίκη έχει πολλές γνωστές αλλά και μυστικές ομορφιές. 

Έτσι για δείγμα, να τι είναι η Θεσσαλονίκη για κάποιον που έχει κέφι να την γυρίσει μέσα σε δύο μέρες:

Η Θεσσαλονίκη είναι γλυκές γεύσεις με τη συνοδεία καφέ και αλμυρές γεύσεις με συνοδεία οινοπνεύματος Μπουγάτσες με τυρί ή κρέμα, τσουρέκια, εκμέκ, τουλούμπες με καϊμάκι, κουλούρια, μύδια, χτένια, μπουγιουρντί, σουτζούκια.

Θεσσαλονίκη είναι βόλτα το Σάββατο πρωί στην αγορά του Μοδιάνο.

Θεσσαλονίκη είναι ξεκούραση στο «Καφέ Χαμάμ» δίπλα στα λουλουδάδικα για καφέ ή τσιπουράκι.  Κι αν θέλετε φαγητό σε κλασικό μαγειρειό, δοκιμάστε την «Κουζίνα της Αγλαϊας» εκεί παραδίπλα .

Θεσσαλονίκη είναι απογευματινός καφές στο «Kitchen Bar» στην Προβλήτα Α του λιμανιού βλέποντας τα δελφίνια να κυνηγούν ψάρια στο Θερμαϊκό, τα καραβάκια να πηγαίνουν βόλτα τους τουρίστες και τον ήλιο που έδυε να φωτίζει την παραλία της πόλης.

Θεσσαλονίκη είναι Κυριακή πρωί, ο ήλιος να λάμπει (Αλ. speaking) και η Πλατεία Αριστοτέλους να ξεπροβοδίζει το βλέμμα σου προς τον Θερμαϊκό από το Roof Garden του Electra Palace.

Θεσσαλονίκη είναι να συμπληρώνεις το πρόγευμα σου – έχει δεν έχει μείνει χώρος στο στομάχι – με μια τουλούμπα με καϊμάκι από τον Χατζή.  Άλλωστε η τουλούμπα δεν είναι γλυκό είναι ιδέα (ξανά Αλ.speaking).

Θεσσαλονίκη είναι καφές στην παραλία, στην οδό Νίκης, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι Κυριακής χωρίς αυτοκίνητα, αλλά με πασαρέλα πεζών και ποδηλάτων με φόντο τα ιστιοπλοϊκά του Rally Αιγαίου.

Θεσσαλονίκη είναι μπαράκι γεμάτο κόσμο στη μία το μεσημέρι με ζωντανούς ξηρούς καρπούς και bar tender έτοιμο για διαγωνισμό Mixology στην Αβάνα (Βογατσικού 3).

Θεσσαλονίκη είναι να περνάς από τα κοκτέιλς στους Κεφτέ-Δες (ακριβώς απέναντι στη Βογατσικού 4-κουραστικό), και να απολαμβάνεις βουβαλίσια μπιφτεκάκια και άλλα ενδιαφέροντα.

Ακολουθήστε το οδοιπορικό. Δεν θα μετανιώσετε.

Υ.Γ.:  Θεσσαλονίκη ΔΕΝ είναι
Α) Το Μπιτ Μπαζάρ την Κυριακή γιατί είναι κλειστό.  Δοκιμάστε την αγορά του το Σάββατο
Β) Ο «Χαμόδρακας» στην Κρήνη.  Το εστιατόριο σίγουρα έχει ζήσει καλύτερες εποχές.




Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

2 σχόλια: