ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

IMAGINING THE BALKANS

Απευθύνομαι σε σας που τριγυρνάτε στο κέντρο, γιατί είσαστε ερωτευμένοι μαζί του. Και σε σας που τρέχετε για δουλειά κάποιες φορές στο κέντρο. Και σε σας – όπως εγώ – που είμαι και ερωτευμένη με το κέντρο και τρέχω για δουλειά εκεί.  Αν βρείτε τριάντα ή σαράντα λεπτά ελεύθερο χρόνο, επισκεφθείτε το Ιστορικό Μουσείο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στη Σταδίου.  Αυτό τον καιρό φιλοξενεί την έκθεση «Imagining the Balkans» για τα Βαλκάνια του 19ου αιώνα (και αρχές του 20ου), σε συνεργασία με έντεκα μουσεία από την Ανατολική Ευρώπη.

Με τα εκθέματα και τα σύντομα ντοκυμαντέρ ζούμε τη ζωή πλούσιων και φτωχών στις γειτονικές χώρες.  Ξαναζούμε τις συρράξεις και τις μεταλλάξεις στην περιοχή.  Αναζητούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μας.

Μέσα από τα πορτραίτα γνωστών και άγνωστων ηρώων, μαθαίνουμε την ιστορική πορεία της περιοχής μας.  Έτσι είδαμε και τη μορφή του Τζόρτζε "Καραγιόργεβιτς" (Καραγιώργης) Πέτροβιτς που ήταν ο ηγέτης της Πρώτης Σερβικής Επανάστασης (για να θυμηθούμε το γνωστό δρόμο του Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας).

Κοινό στοιχείο των λαών μας, ο καφές στον καφενέ.  Αλήθεια πόσο κιχώριο ήπιαν οι Βαλκάνιοι την εποχή της φτώχειας;  Αλλά και οι μουσικές μας όμοιες.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο 2015.



Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar




Οι δύο τόμοι με τα "Τα Παραμύθια του Οσελότου" διατίθενται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία (ΙΑΝΟΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ).  Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους βρείτε, επικοινωνείστε με τις Εκδόσεις Οσελότος ή την Άννα Νάταρ που συμμετέχει στον β' τόμο με παραμύθι της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου