ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ή ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ?

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας χτες.  Στόχος είναι να κάνεις ένα-δυό ψώνια της τελευταίας στιγμής και να νιώσεις το εορταστικό πνεύμα.
Με μια προϋπόθεση:  να μη σου χαλάσει το κέφι κάποιος ανεγκέφαλος.  Πάντα παραμονεύει κάποιος.  Και καλά, να σου τύχει ένας, τον κουμαντάρεις.  Με τους πολλούς τι κάνεις?
Το τραμ φτάνει στο ΤΕΡΜΑ, στην Πλατεία Συντάγματος, με γεμάτα βαγόνια.  Για την ακρίβεια, ήμασταν στριμωγμένοι σαν σαρδέλες. Στην πλατφόρμα περιμένουν δέκα - το πολύ - άτομα για να επιβιβαστούν για την επόμενη διαδρομή του τραμ προς ΣΕΦ.  Οι πόρτες ανοίγουν.  Quiz:  Ποιοί πρέπει να κινηθούν πρώτοι?  Οι εξερχόμενες σαρδέλες ή οι εισερχόμενοι λίγοι?
Και αφού σας έκανα την εισαγωγή, είμαι σίγουρη ότι βλέπετε ολοζώντανα την εικόνα μπροστά σας.  Πριν καλά-καλά ανοίξουν οι πόρτες και ... χυθούν οι σαρδέλες, οι εισερχόμενοι παίρνουν το προβάδισμα. «Γιούργια!» Όπλα τους οι σκουντιές.  Κάποιοι κατάφεραν πράγματι να σπάσουν το φράγμα του πλήθους που προσπαθούσε να βγει, να στριμωχτούν και να εξασφαλίσουν κάθισμα.
Κακή συνήθεια?  Έλλειψη κοινής λογικής?  Ωχαδελφισμός?  Εγωισμός?  Έλλειμμα παιδείας?  Όλα μαζί?
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (και στους πιο πάνω Αθηναίους)!

1 σχόλιο: