ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΤΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΙΞΠΗΡ

Να είναι καλά η Ομάδα των «Καθεσαββατιανών» που μας ξεσηκώνει από την καθημερινότητα της δουλειάς και την τεμπελιά του καναπέ.  Έτσι βρέθηκα το περασμένο Σάββατο στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ για το εικαστικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ "To Be", με επιμέλεια από τη συμπαθή και σοβαρή Ίριδα Κρητικού.

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος της έκθεσης:  «
TO BE…», υπονοώντας την αρνητική συνέχεια του ερωτήματος από τον Άμλετ, «or NOT TO BE?».  Θετικό το μήνυμα σταματά στη θετική προσέγγιση, ότι πρέπει να επιβιώσουμε, να υπάρξουμε παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες στο κέντρο μιας πόλης που γίνεται συνέχεια πιο αφιλόξενη.  Την ίδια ώρα που κάποιοι «τρελοί» (?) επιμένουν να τη στηρίζουν και με την ενεργητικότητά τους να της δίνουν όση ζωή μπορούν, κόντρα στις προσπάθειες κάποιων σκοτεινών δυνάμεων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ηώ Αγγελή, Χριστίνα Ακτίδη, Στέλιος Αλεξάκης, Άννα Αμπαριώτου, Άγγελος Αντωνόπουλος , Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Τάσος Γεωργίου, Ειρήνη Γκόνου, Δημήτρης Γιαννέλος, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Σταμάτης Ζέρβας, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Ελένη Καραγιάννη, Πωλίνα Κασιμάτη, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Μαρίνα Κροντηρά, Βασίλης Λιαούρης, Κωνσταντίνος Μάσσος, Αλίνα Μάτσα, Κυριακή Μαυρογεώργη, Στέλλα Μελετοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Μίλτος Παντελιάς, Έλενα Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Κατερίνα Πέτρουλα, Στέλιος Πετρουλάκης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Κώστας Σιαφάκας, Αντώνης Στάβερης, Ματίνα Σταυροπούλου, Αμαλία Σταυρουλάκη, Λίλα Σωτηρίου, Ειρήνη Τατάκη, Μαρία Τσάγκαρη, Ελευθερία Τσέικο, Νότα Τσίτουρα, Πάβλος Χαμπίδης.
Από την έκθεση ξεχώρισα δύο έργα που με άγγιξαν περισσότερο από τα άλλα. Το ένα γιατί μου απελευθέρωσε τον κρυφό ρομαντισμό που κρύβω μέσα μου (κι ας μη φαίνεται!) βλέποντας με την φαντασία μου την Ιουλιέτα στο μπαλκόνι να περιμένει τον Ρωμαίο (έργο του Βασίλη Πέρρου). 
Το άλλο γιατί ήθελα να μελαγχολήσω λίγο, σε μια προσωπική θεραπευτική μέθοδο που ακολουθώ, βλέποντας την Οφηλία νεκρή από τη μάταιη αγάπη της για τον Άμλετ (έργο της  Έλενας Παπαδημητρίου).
Προσοχή:  Η έκθεση τελειώνει στις 13 Νοεμβρίου

2 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιες κινησεις μεσα στη ζωφερη μας καθημερινοτητα και ωραιο το φανταστικο και ρομαντικο σου ταξιδι. Τωρα κατι αστειο. Πιστευεις οτι στην φωτο που περιγραφεις ως "θανατο της Οφηλιας" εγω εβλεπα αλλα των αλλων !Παει σε μενα περιπατο ο ρομαντισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή