ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ

Επέτειος σήμερα της απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία.  Οι διοργανωτές ανησυχούν ότι οι ηλικιωμένοι βετεράνοι που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, θα ταλαιπωρηθούν από τη ζέστη.  Αντίθετα την προηγούμενη εβδομάδα ο καιρός ήταν και δροσερός και βροχερός.

Μοιράζομαι μαζί σας φωτογραφίες από την πόλη Arromanches όπου βρίσκεται το Μουσείο της Απόβασης.  Ευτυχώς με ενημερωμένο "ξεναγό" έμαθα περισσότερα στοιχεία για την απόβαση. Έμαθα ότι το σημαντικότερο στη διαδικασία ήταν η προετοιμασία μέχρι εκείνη τη στιγμή.  Ότι η απόβαση δεν ήταν "αυτοσκοπός", αλλά σκοπός της ήταν η δημιουργία προγεφυρώματος από την πόλη Καν  (Caen) ως το Χερβούργο μέσω του οποίου οι Σύμμαχοι θα μπορούσαν να περάσουν στρατεύματα από τη  Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη,

Έμαθα επίσης ότι η απόβαση έγινε σε πέντε διαφορετικές παραλίες - και όχι μόνο  σε μία -  με τα κωδικά ονόματα Gold BeachJuno Beach,Omaha BeachSword Beach και Utah Beach.


Το επίκαιρο ταξίδι στο βόρειο μέρος της Νορμανδίας, μου άνοιξε την όρεξη να μελετήσω περισσότερο γι' αυτό το κομμάτι της πρόσφατης ιστορίας.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες θα δείτε και σημάδια από την παρουσία των Ελληνικών στρατευμάτων κατά την επιχείρηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου