ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΒΙΒΛΙΟ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩN

Ήρθε η στιγμή που ο κάθε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού θα χαρεί.  Με το Νόμο 4255 καταργείται το περιβόητο Βιβλίο Νεοπροσλαμβανομένων (το "πορτοκαλί" βιβλίο), το οποίο, εκτός από την ανείπωτη γραφειοκρατία, είχε δημιουργήσει και σειρά από δικαστικές διενέξεις μεταξύ Κράτους και εργοδοτών.  Η έμπνευση να εκδοθεί και να απαιτείται ως Ευαγγέλιο, χωρίς να έχει καν προβλεφθεί με χαρτί καρμπονιζέ, πρέπει να μείνει στην Ιστορία ως το άκρον-άωτο του γραφειοκρατικού παραλογισμού.

Από 1ης Ιουνίου, λοιπόν καταργείται αυτό το μεσαιωνικό βιβλίο.  Αν δεν το έχετε ήδη ενημερωθεί - απευθύνομαι στους επαγγελματίες που έχουν ειδικό ενδιαφέρον - θα το βρείτε στο Νόμο 4255 με τίτλο "Εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις".

Δικαιολογημένα είναι άσχετος ο τίτλος του Νόμου, γιατί ανάμεσα στα 34 άρθρα του, περιλαμβάνονται 19 άρθρα που αφορούν στην εκλογική νομοθεσία, ένα άρθρο είναι σχετικό με τα ακίνητα του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.(*), ένα άρθρο αναφέρεται στη λειτουργία των καζίνο, δύο άρθρα διευκρινίζουν λεπτομέρειες για τα δημοτικά τέλη, δύο-τρία άρθρα  αναφέρονται στη λειτουργία των Δήμων, άλλα δύο-τρία  στους Έπαρχους και στις υποψηφιότητες Δικηγόρων και ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχει και το άρθρο (Άρθρο 20) για την κατάργηση του Βιβλίου από 1 Ιουνίου του 2014.

Πάντως τα νέα είναι ευχάριστα.  Γίνονται μικρά βήματα.  Ας είναι κι αυτά.





(*) Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου