ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Θυμόσαστε τις εποχές που οι μπαταρίες αυτοκινήτων «κρατούσαν» περίπου τέσσερα χρόνια; Φαίνεται ότι οι εταιρίες παραγωγής μπαταριών αποφάσισαν να πολλαπλασιάσουν τους τζίρους και τα κέρδη τους.  Εδώ και αρκετά χρόνια η ζωή για μια μπαταρία είναι περίπου δύο χρόνια.  Αν και το κόστος αγοράς δεν είναι απαγορευτικό, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι αρκετά δυσάρεστα για τον κάθε οδηγό.

Πότε θα σε εγκαταλείψει η μπαταρία; Μπoρεί λίγο πριν πας σε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού. Την ημέρα που ταξιδεύεις και κινδυνεύεις να χάσεις το αεροπλάνο.  Τη στιγμή που κάποιος ηλικιωμένος ή κάποιο παιδί σε περιμένει στο δρόμο.

Πού θα σε εγκαταλείψει η μπαταρία;  Μπορεί σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή πάνω στα βουνά. Σε μια ερημική παραλία. Στο μέσον της οδού Ακαδημίας.

Αν σας φαίνονται απίθανα τα παραπάνω, σας διαβεβαιώνω ότι η μπαταρία μπορεί να σε αφήσει στο υπόγειο πάρκινγκ του μετρό, ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα που μετά από πολλές ώρες στο κέντρο της Αθήνας, το μόνο που θες να κάνεις είναι να φτάσεις στο σπίτι σου για φυσικές ανάγκες και ένα καλό μπάνιο.  Το κινητό σου δεν έχει σήμα για να ειδοποιήσεις την Οδική Βοήθεια.  Ο ένας στους εννιά περαστικούς οδηγούς δεν έχει καλώδια για να σε βοηθήσει.  Η οργάνωση του μετρό δεν είναι έτοιμη να σου προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, εκτός από το να αναγνωρίσει τον περισσότερο χρόνο που ξοδεύεις στα υπόγεια του πάρκινγκ χωρίς να χρεωθείς επιπλέον.


Μικρές τραυματικές εμπειρίες της καθημερινότητας.


Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar


Οι δύο τόμοι με τα "Τα Παραμύθια του Οσελότου" διατίθενται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.  Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους βρείτε, επικοινωνείστε με τις Εκδόσεις Οσελότος ή την Άννα Νάταρ που συμμετέχει στον β' τόμο με παραμύθι της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου