ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ




Διαβάζω, πιο σωστά ρουφώ, κάθε πληροφορία για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.  Ζω την αγωνία των αρχαιολόγων, τον κάματο των εργατών, τα όνειρα των κατοίκων, τη συγκίνηση των φοιτητών.

Σας διαβεβαιώ ότι δεν μ’ ενδιαφέρει αν ο τάφος είναι του Αλέξανδρου ή της Ρωξάνης ή οποιουδήποτε.  Μ’ αρέσει, όμως, που είναι «κάτι».  Χάρηκα με την ανασκαφή.  Εντυπωσιάστηκα με το μέγεθος του μνημείου.  Ενθουσιάστηκα με τη γλυκιά και γνώριμη μορφή των Καρυάτιδων.  Ένιωσα να με πνίγει το σκοτάδι του τρίτου θαλάμου.

Αγνοώντας πιθανές εθνικιστικές εξάρσεις κάποιων ή την ανάγκη του Νεοέλληνα για ηγετικά πρότυπα, μ’ αρέσει αυτό το ταξίδι με τη φαντασίωση.

Θα ήθελα να είχα λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να αναλύω τις πληροφορίες, να τοποθετώ δίπλα δίπλα τα κομματάκια της πληροφόρησης και να συνθέτω εικόνες της Ιστορίας.







Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Οι δύο τόμοι με τα "Τα Παραμύθια του Οσελότου" διατίθενται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία (ΙΑΝΟΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ).  Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους βρείτε, επικοινωνείστε με τις Εκδόσεις Οσελότος ή την Άννα Νάταρ που συμμετέχει στον β' τόμο με παραμύθι της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου