ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Αν παρακολουθείτε τα πολιτικά συμβάντα στην Ελλάδα, θα μπερδευτείτε για την ερμηνεία των αριθμών και των γεγονότων αλλά και τον τρόπο που παρουσιάζονται και αναλύονται, ανάλογα με την παράταξη που τα προσεγγίζει.

Δυστυχώς, το ίδιο συμβαίνει και με τα στατιστικά στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ (της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των Κοινωνικών Ασφαλίσεων).  Χωρίς να έχουν αλλάξει τα δεδομένα πολύ τους τελευταίους μήνες, το Υπουργείο με την τωρινή του διοίκηση τονίζει ότι το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις μικρότερες των 665 ευρώ.  Η προηγούμενη ηγεσία όμως του Υπουργείου (δηλαδή επί εποχής Βρούτση) πανηγύριζε γιατί η μέση σύνταξη ανερχόταν στα 960 ευρώ.

Από την ίδια μηνιαία αναφορά (όλοι μπορούν να τη μελετήσουν μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου και να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα) φαίνεται ότι το 15% των συνταξιούχων είναι κάτω των 60 χρόνων.

Το εντυπωσιακότερο είναι ότι μετά την έξοδο πανικού πολλών εργαζομένων, για να προλάβουν τις νέες τιμωρητικές διατάξεις του ασφαλιστικού, 53,67% των νέων συνταξιούχων, δηλαδή που πήραν την πρώτη τους σύνταξη τον Μάρτιο, είναι κάτω των 61 χρόνων.

Οι αριθμοί, πράγματι, μπορούν να ερμηνευθούν κατά το δοκούν.

Το ποτήρι μπορεί να είναι μισοάδειο αλλά και μισογεμάτο.  Διαλέγετε και παίρνετε.





3 σχόλια:

  1. Γι αυτό δεν τους πιστεύει κανείς και μας ξετινάζουν οι δανειστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η στατιστική έχει αυτή την ικανότητα. Οπότε οι αριθμοί μεταφράζονται ανάλογα με το σκοπό που χρειάζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς όμως να μπορεί να βρεί κανείς ποιά είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή