ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ



Οι μελέτες των τελευταίων ετών αναδεικνύουν ότι οι εταιρίες χρειάζονται ταλαντούχους Πωλητές.  Μελέτες έχουν γίνει κατά καιρούς από την KPMG, την ADECCO, το  ALBA και άλλους οργανισμούς. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία γνώρισε τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών, οι πολυεθνικές αλλά και οι ελληνικές εταιρίες έχουν ανάγκη από Στελέχη με ταλέντο στις Πωλήσεις.  Ακόμα και μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες στο διαδίκτυο και στον τύπο, το αποδεικνύει.  Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στο εξωτερικό, όπου η ανάγκη για Πωλητές σε διαφορετικούς κλάδους είναι μεγάλη.

Άλλωστε η ραχοκοκκαλιά μιας εταιρίας είναι οι πωλήσεις της.  Αν δεν καταφέρει η μικρή, μικρομεσαία και η μεγάλη επιχείρηση να πουλά τα προϊόντα της και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών της, δεν θα μπορέσει να επιζήσει.

Επιπλέον, στις μεγάλες εταιρίες με όραμα και στρατηγική, συνήθως τα στελέχη του Τμήματος Πωλήσεων, αποτελούν το φυτώριο για την κάλυψη μελλοντικών θέσεων, προσφέροντας τη δυνατότητα εξέλιξης στους πιο αποδοτικούς.

Ένα άλλο σχήμα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, είναι η απασχόληση των Στελεχών Πωλήσεων με ελεύθερη σχέση (ως ελεύθεροι επαγγελματίες), όπου τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δυνότητα και την πρωτοβουλία.  Έτσι τους δίνεται η άνεση στις αποφάσεις και στις κινήσεις, χωρίς να έχουν τη δεσμευτική σχέση εργαζόμενου-εργοδότη, έχοντας πάρει όμως κατάρτιση και υποστήριξη από έναν μεγάλο οργανισμό.

Γνωρίζοντας ότι πολλοί νέοι δυσκολεύονται να μπουν στην αγορά και να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τα Πανεπιστήμια και τα Κολέγια πρέπει να τους υποδείξουν και αυτό τον δρόμο.  Την ίδια ώρα, πολλά πεπειραμένα στελέχη που, λόγω της κρίσης, βρίσκονται σε αδράνεια, μπορούν να ενταχθούν στις ομάδες πωλήσεων εταιριών και να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα.





Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου