ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Χτες παρακολούθησα την ανοιχτή συζήτηση «Για Ένα Αποτελεσματικό Κράτος», που διοργάνωσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς.

Ομιλητές ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης, η Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κα Jenny Bloomfield (Ελληνικής καταγωγής), ο Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, η Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. στην Ελλάδα, κα Ζωρζέτα Λάλλη και η Συνήγορος του Πολίτη, κα Καλλιόπη Σπανού, με συντονιστή τον Πρόεδρο της Kantor (και παλιό συνάδελφο) κ. Λάμπη Ντόλκα.

Από όλη την συζήτηση, ένα πράγμα μου έμεινε:  Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα αν τουλάχιστον οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι σκέφτονταν σαν τον κ. Καρκατσούλη.  Δεν είναι τυχαίο ότι τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Δημόσιας Διοίκησης.  Ποιος?  Ένας Έλληνας δημόσιος υπάλληλος!  Τετράγωνη λογική, ικανότητα διοίκησης, ενδιαφέρον, αφοσίωση και αξιοπιστία.

Σύγκρινα αυτή την εμπειρία με τις εμπειρίες που είχα τη Δευτέρα και σήμερα από τρια διαφορετικά υποκαταστήματα ΙΚΑ που επισκέφθηκα αυτές τις ημέρες.

Εύχομαι να γίνει η μεγάλη στροφή τώρα πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου