ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ

Οι αλλαγές στη ζωή μας ήρθαν με ποσότητα χιονοστιβάδας.  Καλούμαστε να διαχειριστούμε τις αλλαγές χωρίς να έχουμε όλοι ούτε την προσωπικότητα ούτε την ετοιμότητα ούτε και την εκπαίδευση.

Στη διαδικασία διαχείρισης των αλλαγών, απαραίτητα μέσα είναι η επικοινωνία, η αξιοπιστία, ο προγραμματισμός, η διοίκηση, το follow-up και ξανά από την αρχή, η επικοινωνία, η αξιοπιστία κ.λ.π.

Οι αλλαγές αυτήν την εποχή στην ελληνική κοινωνία γίνονται σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο και συγχρόνως σε προσωπικό ή επαγγελματικό αλλά και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ξεκινώντας από τη δυσάρεστη επίγνωση ότι δεν λαμβάνουμε σωστή επικοινωνία και πληροφόρηση από τους «ηγέτες» της χώρας, αυτούς που έχουν απωλ΄σει οποιαδήποτε αξιοπιστία, μένει στα δικά μας χέρια να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στις οποίες θα κινηθούμε.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι παράμετροι δεν είναι ελέγξιμες από τις φτωχές δυνάμεις μας – πώς μπορεί ο συνταξιούχος να ελέγξει το ποσό της σύνταξής του? – πρέπει ο καθένας, ή αντίστοιχα η κάθε ομάδα, να εντοπίσουμε τους ελέγξιμους τομείς που θα διαχειριστούμε κατά προτεραιότητα.  Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Η συζήτηση, η επικοινωνία, με τα μέλη της ομάδας στην οποία ανήκουμε και κυρίως με τον ίδιο τον εαυτ΄μας, με ψυχραιμία και λογική, είναι απαραί9τητη και πρέπει να παραμείνει συνεχής.

Η ΣΤΑΣΗ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΤΑΣΕΩΝ ΕΝΩ Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΕΡ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.  Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ.


(Υ.Γ.:  Το συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε μια δυό μέρες πριν τις εκλογές.  Μάλιστα γράφτηκε στην παραλία - θα το πιστέψετε?)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου