ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ» ΤΗΣ CAMILLA LACKBERG

Παρά την απόσταση που μας χωρίζει από τους Σκανδιναβούς συγγραφείς, μετά την επιτυχία του βιβλίου «Κορίτσι με το Τατουάζ», άλλο ένα βιβλίο από τη Σουηδική λογοτεχνία έρχεται να κατακτήσει τα ράφια των ελληνικών βιβλιοπωλείων.
Η Camilla Lackberg έγραψε νέο βιβλίο που έγινε best seller, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς.  Κάθε νέο βιβλίο της γίνεται μεγαλύτερη επιτυχία από το προηγούμενο και όχι αδικαιολόγητα.
Στα «Οικογενειακά Μυστικά» η αγωνία και τα αναπάντεχα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο, δεν  επιτρέπουν στον αναγνώστη να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του. Κι έτσι, περνούν οι  ώρες με την προσπάθεια να προβλέψει τι θα γίνει στις επόμενες σελίδες και πώς θα «δέσουν» ιστορίες του 1920 με τις ιστορίες και τα εγκλήματα του σήμερα.  Η Lackberg παρουσιάζει πληθώρα χαρακτήρων στους δύο ιστορικούς χρόνους όπου εκτυλίσσονται οι δύο παράλληλες αφηγήσεις.  Αν και οι ύποπτοι για τα εγκλήματα αναζητούνται στους ήρωες της σύγχρονης εποχής, η αγωνία γίνεται μεγαλύτερη με την παλιά ιστορία να δημιουργεί ερωτήματα για τον συσχετισμό της με το σήμερα.
Το βιβλίο φτάνει στο τέλος σε λίγες μέρες – ίσως και σε λίγες ώρες, αν ο αναγνώστης ανήκει σε αυτούς που έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο - και ξεχωρίζει ανάμεσα στην πληθώρα των ξένων αστυνομικών μυθιστορημάτων.

1 σχόλιο:

  1. Να φανταστεις οτι ειμαι στη μεση του βιβλιου και παρ ολα αυτα ειμαι σε ενταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή