ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ




Μόνο ένας καπνός ξεχωρίζει στην κορυφή του βουνού που μπερδεύεται με τα συννεφάκια του γαλάζιου ουρανού.  Χωρίς να καταλαβαίνετε την απειλή, νομίζετε ότι στέκεται δίπλα σας ένας φίλος.  Νιώθετε τη γαλήνη σαν να είναι οποιοδήποτε βουνό με κρυμμένη ζωή και γάργαρες πηγές στους κόρφους του.  Θέλετε να περπατήσετε στα μονοπάτια του και να ακούσετε τα πουλιά να κελαηδούν. Σας χαϊδεύει η ζέστη του σα χαμόγελο στον ήλιο.  Θαυμάζετε τα καρπερά εδάφη και τα πλούσια αμπέλια.
Απέναντί σας, όμως είναι μια απειλή.  Φόβο πρέπει να νιώθετε για το απειλητικό στοιχειό. Η ιστορία έχει γράψει ξεσπάσματά του που φόβισαν ανθρώπους, ζώα και το Θεό τον ίδιο.  Η φωτιά του ήταν ό,τι πιο άγριο υπήρξε.  Αδίστακτα έκανε την επίθεσή του αφού έδωσε πολλές προειδοποιήσεις.  Το αγνοήσατε και νομίσατε ότι η ιστορία θα προσπεράσει χωρίς να καταγράψει την άγρια υπενθύμιση της ύπαρξής του.
Πόσα λίγα ξέρετε, φτωχοί θνητοί!  Το ηφαίστειο είναι απειλή που στέκεται πάνω από το κεφάλι μας.  Δεν μπορείτε να το ελέγξετε.  Φόβο πρέπει να νιώθετε, μέρα νύχτα.


Συγγνώμη, αγαπητοί μου αναγνώστες, αλλά δεν μπορούν όλα τα κείμενα να είναι ευχάριστα ή κατανοητά και ευκολοχώνευτα.  Η ζωή έχει πάντα κρυμμένη και μια απειλή. Άνθρωπος? Κατάσταση?Βρείτε το δικό σας ηφαίστειο και ετοιμαστείτε να το αντιμετωπίσετε.

1 σχόλιο:

  1. Να υποθεσω οτι ειναι ο Βεζουβιος; Ζουσαν οι ανθρωποι απο κατω και που να το φανταστουν οτι θα τους πεσει ο ουρανος στο κεφαλι! Ζεις μια συνηθισμενη ζωη πιστευοντας οτι τιποτα δεν θα αλλαξει αλλα οι θεοι αλλα "κελευουν"! Παντως στο τελος το κειμενο σου θυμηζει εργο τρομου. Το μονο που ξεχασες να βαλεις ηταν "to be continud"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή