ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΜΗΝΑΣ


Περίεργος μήνας ο Φεβρουάριος.

Κρατά καραούλι μια για να χιονίσει, μια για να καλοκαιριάσει.  Σε κρατά ετοιμοπόλεμο να αντιμετωπίσεις το χιονιά που μπορεί να απειλήσει την Αττική αλλά και να λιαστείς στην παραλία παρέα με έναν καφέ.  Τη μια μέρα απολαμβάνεις τη ζέστα του ήλιου στην παραλία του Μυλοπόταμου και την άλλη μέρα δεν μπορείς να φτάσεις στην Αθήνα γιατί η Μαλακάσα έχει κλείσει από τα χιόνια (πραγματικό γεγονός το 1992).

Η Πάτρα αρχίζει το τρελό γλέντι, όταν τα μαγαζιά μένουν έρημα από πελάτες που αναποδογυρίζουν τις άδειες τσέπες τους, κάθε χρόνο τέτοιο μήνα.

Η Πρωτοχρονιά έχει περάσει εδώ και πολλές ημέρες και εβδομάδες, οι Πρωτοχρονιάτικες πίτες όμως συνεχίζουν να κόβονται για το φλουρί.

Ο Φεβρουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για το κλάδεμα του αμπελιού για να μπορέσει να καρποφορήσει το καλοκαίρι.  Η φύση έχει απαιτήσεις ακόμα και μέσα στην υπουλότητα του καιρού.

Το Φεβρουάριο γιορτάζουμε το γλυκό μούδιασμα του έρωτα αλλά θρηνούμε και τους νεκρούς της Θύρας 7.

Είναι και κουτσός αυτός ο μήνας.  Όλοι οι μήνες έχουν 30 ή 31 ημέρες, ενώ αυτός διάλεξε τις 28 και θεωρείται γρουσούζικος όταν πιάνει τις 29.

Στην αρχή του φθινοπώρου ετοιμαζόμασταν για την πλήρη οικονομική κατάρρευση - αν όχι τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο - πάντως σίγουρα τον Φεβρουάριο.  Να’ μαστε όμως εδώ, σε αυτό τον περίεργο μήνα, να αισιοδοξούμε, κόντρα σε όλα τα δυσοίωνα μηνύματα.  Μια αχτίνα αλλαγής φαίνεται από μικρά μηνύματα γύρω μας.  Ακόμα και οι Ευρωπαίοι έδειξαν την απλοχεριά τους προς την Ελλάδα μέσα στους αριθμούς του πιο τσιγκούνικου προϋπολογισμού. Κι αυτό Φεβρουάριο έγινε, όταν έχουμε περάσει τρία χρόνια να μας χτυπούν σαν χταπόδι και να μας θεωρούν παρίες.

Φεβρουάριος γιατί – από τα λατινικά – είναι ο μήνας του εξαγνισμού. Φλεβάρης γιατί είναι ο μήνας με τις «φλέβες», δηλαδή τα άφθονα νερά που τρέχουν μετά τους προηγούμενους βροχερούς μήνες.
-------------------------------------
Μήπως αποφάσισα να μεταφράζω τα πάντα με αισιοδοξία για να ξεπεράσω τις αγωνίες μου?

1 σχόλιο:

  1. Thumps up sister we will make it untill the end of the road.Ας μην πω τελος του τουνελ γιατι θα ξερασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή