ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Αν και ανήκω στους πολίτες που παρακολουθούν «από ολίγον» (όπως «ολίγη από γιουβέτσι») όλες τις δραστηριότητες αυτής της χώρας, κάθε τόσο ανακαλύπτω ότι κάτι μου ξέφυγε ή κάτι πέφτει στην αντίληψή μου την τελευταία στιγμή ή εκ των υστέρων.  Ναι, δεν είμαι τόσο τέλεια όσο πιθανόν εσύ που με διαβάζεις.

Η καθημερινή ανάγνωση εφημερίδων, η ηλεκτρονική περιήγηση στα πρωτοσέλιδα, η ευχάριστη παρέα του ραδιοφώνου και η ενημέρωση από ιστοσελίδες και ιστότοπους, δεν είναι αρκετές.

Εκ των υστέρων μαθαίνω για μια συναυλία ή μια παράσταση, που ίσως δεν διαφημίστηκε τόσο πολύ.  Τελευταία στιγμή μαθαίνω για μια προσφορά που θα με γλίτωνε από κάποιο μεγαλύτερο κόστος.

Μετά από τόσο χρόνια, συνειδητοποίησα ότι στη Βουλή των Ελλήνων αρχίζουν τον «παραθερισμό» τον Ιούνιο για να υπάρξει η πρώτη ολομέλεια της χειμερινής σαιζόν στις 6 Οκτωβρίου!  Ακόμα και οι πιο οκνηρές κατηγορίες επαγγελματιών στην Ελλάδα – ονόματα δεν λέμε – «διακοπεύουν» περίπου 3 μήνες.

Στη χώρα μας, όμως, που έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα την πτώχευση αδύναμων – και δυνατών – δεν άκουσα κάποιον όπως π.χ. τους δημοκράτες ριζοσπάστες να κάνουν κάτι για να δουλέψουν λίγο (λίγο!) περισσότερο στη Βουλή.  Βολεύτηκαν στην απουσία τους για να ψηφιστούν νόμοι, διατάξεις και τροπολογίες πίσω από την πλάτη τους.


Κάποιοι Έλληνες αντιγράφουν ακόμα πολιτικούς και βουλευτές ως «Role Models». Τους αντιγράφουν κυρίως κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία με παλαιολιθικά μυαλά του προηγούμενου αιώνα.  Ευτυχώς οι νέοι φαίνεται ότι δεν ακολουθούν την ίδια τακτική.





Οι δύο τόμοι με τα "Τα Παραμύθια του Οσελότου" διατίθενται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.  Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους βρείτε, επικοινωνείστε με τις Εκδόσεις Οσελότος ή την Άννα Νάταρ που συμμετέχει στον β' τόμο με παραμύθι της


Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου