ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ




..... Τρέχω τρέχω για δουλειές.  Και να θυμηθώ να μην περάσω από τη γωνία Ερμού και Πλατεία Συντάγματος, γιατί καιροφυλακτούν κάποια "κοράκια".  Δεν έχω κάτι προσωπικό με τα νέα παιδιά που έχουν στηθεί στο καραούλι από τις διαφημιστικές εταιρίες, αλλά είναι τουλάχιστον κουραστική η πίεση που δέχεται ο κάθε περαστικός - και φυσικά κυρίως οι γυναίκες - για να δεχτούν πρώτα ένα μικρό δωράκι, όπως παραδείγματος χάριν, ένα αρωματικό μαντηλάκι.  Μετά, αν "τσιμπήσει" ο αφελής, να δεχτεί ένα δεύτερο δωράκι και αν συνεχίσει να "τσιμπά" το κορόϊδο, να βομβαρδιστεί με το μπλα μπλα και τις προσφορές από τα Ινστιτούτα Ομορφιάς της περιοχής.

Η πίεση πολλές φορές είναι απαράδεκτη γιατί, με τρόπο, σε σπρώχνουν προς το πλάι του δρόμου.  Να αναφέρω την περίπτωση που μια κυρία σε αρκετά προχωρημένη ηλικία δέχτηκε το πρώτο δωράκι, το μαντηλάκι, αλλά επειδή δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στο δεύτερο βήμα του "promotion", της ζητήθηκε πίσω το μαντηλάκι.  Άλλες κυρίες που φαίνεται ότι περνούν συχνά από εκείνο το σημείο, γνωρίζοντας τη διαδικασία, αγέλαστα αποφεύγουν κάθε προσφορά.

Αγαπητοί μαρκετίστες, αν αυτό είναι μάρκετινγκ, έχετε καταλάβει λάθος τις ανάγκες και τη συμπεριφορά του καταναλωτή.  Εκτός, αν παραδεχτείτε, εσείς και οι πελάτες σας, οι διαφημιζόμενες εταιρίες, ότι κυνηγάτε μόνο κορόϊδα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου