ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Το 2014 η Ελλάδα κατάφερε να ανέβει στην 81η θέση –μεταξύ 144 χωρών– από την 91η πέρυσι στην κατάταξη της Παγκόσμιας Εκθεσης Ανταγωνιστικότητας που είχε δημοσιοποιήσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).  Η άνοδος της Ελλάδας έγινε εμφανής και όταν συγκρίνεται  ανάμεσα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μόνο δύο θέσεις μας χωρίζουν από την παραγωγικότατη (?) Γερμανία.

Για να μην κοροϊδευόμαστε, όμως – και μεταξύ μας δηλαδή – η άνοδος οφείλεται κυρίως στην «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων και στο μερικό άνοιγμα ορισμένων αγορών.  Η Ελλάδα ακόμα έχει να διανύσει μακρύ δρόμο ως προς τη λειτουργία βασικών κρατικών δομών και τη συνολική απόδοση της κυβέρνησης (2014).  Τα μαύρα χάλια στην κατάσταση του τραπεζικού μας συστήματος επηρεάζει αρνητικά που με τη σειρά της επηρεάζει την επιχειρηματικότητα.  Όσο για καινοτομία, ακόμα υστερούμε πολύ.

Η αύξηση της παραγωγικότητας ήταν και το θέμα της συνάντησης που συνιδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος με τον ΣΕΒ και το Δίκτυο Παραγωγικότητας.

Διερωτώμαι αν γινόταν η ίδια στατιστική το 2015, τι θα πρόδιδαν τα αποτελέσματα.








Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου