ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Σσσσσς, αρχίζει η ταινία.

Σκοτάδι μέσα σε ένα δάσος.  Μια κοπέλα, αιθέρια ύπαρξη με άσπρο νυχτικό τρέχει για να ξεφύγει από κάποιους αόρατους κυνηγούς.  Ο θεατής αντιλαμβάνεται την παρθενική αγνότητα.  Για την ταινία, η κοπέλα συμβολίζει τους «καλούς».  Οι διώχτες της ανήκουν στους «κακούς».

Αγωνία.  Τα χέρια της γδέρνονται σπρώχνοντας τα κλαδιά των πεύκων και των σχίνων.  Η ανάσα της βγαίνει λαχανιασμένη.  Τα μάτια της γεμίζουν με δάκρυα αγωνίας.  Οι εφιαλτικές σκιές χωρίς πρόσωπο ακολουθούν τα βήματά της.  Η αγωνία μεγαλώνει.  Τη στιγμή που νιώθει ότι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, ο ένας διώχτης βρίσκεται ξαφνικά μπροστά της.  Έχει πρόσωπο.  Έχει πολλά πρόσωπα.  Αναγνωρίζει όλα τα πρόσωπα όπως εναλλάσσονται. 

Με κάποιο μαγικό τρόπο το κυνηγητό σταματά.  Ξαφνική σιωπή.  Οι κίνδυνοι εξαφανίζονται.  Ακούγεται μόνο η ανάσα της.  Και μετά, η πτώση.  Η γη ανοίγει και αρχίζει μια ατέρμονη πτώση στο χάος.

Η ταινία δεν είναι θρίλερ γιατί σε μια απρόσμενη εξέλιξη, η αγωνία θα αποδειχθεί ένας κοινός εφιάλτης μιας νέας γυναίκας.

Η νεαρή γυναίκα ανάβει το φως.  Η ματιά της πέφτει αμέσως στο βιβλίο που διάβαζε πριν την πάρει ο ύπνος.  «Έγκλημα στο Άλσος της Πόλης».  Το ίδιο πρωί, η πρωταγωνίστρια, εργαζόμενη στο κέντρο της Αθήνας, γυρίζοντας στο σπίτι σταμάτησε στο περίπτερο να διαβάσει τους τίτλους των εφημερίδων.  Πηχυαίοι τίτλοι.  «Η εξαθλίωση και η εγκληματικότητα». «Αύξηση της εγκληματικότητας».  «Οι νεόπτωχοι ζητούν καταφύγιο στο Δρομοκαΐτειο».  «Η ερμηνευτική εγκύκλιος για τη μείωση των μισθών».

Κοιτώντας γύρω-γύρω στη Σόλωνος, στην Πανεπιστημίου και στην Κοραή, οι τίτλοι επιβεβαιώνονται.

Ο εφιάλτης της έχει αφήσει μια πικρή γεύση στο στόμα.  Οι εικόνες του εφιάλτη ήταν τόσο ζωντανές που δεν μπορεί να τις σβήσει.  Σηκώνεται.  Πίνει λίγο νερό.  Αφουγκράζεται για περίεργους ήχους μέσα στο σπίτι.  Τίποτα.  Ησυχία.  Νιώθει πιο ήρεμη.  Η εγκληματικότητα ήταν σε αργία εκείνη την ώρα στη γειτονιά της.  Το υποσυνείδητό της οδηγεί το χέρι της στο μολύβι και σε ένα χαρτί.  Σημειώνει το ποσό:  650 ευρώ, ο μισθός.  300 το χαράτσι για το δυαράκι που της άφησε η γιαγιά της, 65 η ΔΕΗ, 50 τα τηλέφωνα, 13 η ΕΥΔΑΠ, 60 τα κοινόχρηστα, 80 τα εισιτήρια, 42 ένας καφές τη μέρα στη δουλειά, 60 τα τσιγάρα.  30 ευρώ υπόλοιπο.  Υπόλοιπο ζωής?

Η πτώση συνεχίζει και στο ξύπνιο της.  Ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει.  Στο σαλόνι κάθονται μαζί της οι διώχτες της.

1 σχόλιο:

  1. Με αγχωσες,σκετος εφιαλτης ηταν.Καληνυχτα σας ο δρακουλας των Καρπαθιων σας περιμενει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή