ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Ανήσυχος παρακολουθεί τις εξελίξεις ο μέσος Έλληνας πολίτης.  Καταδικασμένος σε ανασφάλεια, ξυπνά κάθε πρωί για να διαβλέψει ανάμεσα στις κινήσεις των κομμάτων, ανάμεσα στις απρόβλεπτες εξαγγελίες, ανάμεσα στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και ανάμεσα σε όλους αυτούς τους πολιτικούς όλμους, πώς μπορεί να είναι η πρώτη ημέρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο καιρός στον ουρανό της Ελλάδας συμβαδίζει με την πολιτική κατάσταση.  «Ασταθής» με «σύννεφα που αναπτύσσονται τις μεσημεριανές ώρες» αλλά και «περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας» και «βροχές».  Η δροσιά στις σκιερές στοές της πόλης προκαλώντας ανατριχίλες θα επικρατήσει και στην αυριανή Σύνοδο του Eurogroup, που αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη η Ελλάδα βυθίζεται σε ένα άπατο πηγάδι.

Η ένδεια του οικογενειακού προϋπολογισμού ίδια και απαράλλακτη με τις μαύρες τρύπες στα δημόσια ταμεία.  Αν και, πιθανόν, το ταμείο του μέσου ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ οικογενειάρχη είναι σε καλύτερη κατάσταση από το ταμείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, γιατί – παρά τις αντιξοότητες – συνεχίζει να δουλεύει και να παράγει, όσο του επιτρέπουν οι καταστάσεις.  Την ίδια ώρα  το κράτος έχει πέσει σε πρώιμη χειμερία νάρκη.  Από το ένα παθολογικό σύμπτωμα στο άλλο.

Όλα αυτά καλούμαστε να τα διαχειριστούμε ανάμεσα σε κενότητες όπως:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από το σφυροδρέπανο και φτάνει στην αναρχία».
 (Αυτό κατάλαβες?  Το άλλο για τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών δεν το κατάλαβες?)

«Ο Ολάντ να μη γίνει Ολαντ-ρέου»
(Καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε – στο καλάμι)

«Ο Ευ. Βενιζέλος θα βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Ευρωσοσιαλιστές τις προτάσεις του: Όχι άλλες περικοπές εισοδημάτων, προστασία συλλογικών συμβάσεων, επίτευξη ρευστότητας στην αγορά, εξασφάλιση κοινοτικών πόρων για επενδύσεις και αντιμετώπιση της ανεργίας».
 (Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα?)

«Λαός και μονοπώλια δεν μπορούν να συνεργαστούν. Η αντίθεσή τους πρέπει να είναι ασυμφιλίωτη, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης της λαϊκής πάλης και της δυνατότητας να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις».
(Μπερδεύτηκα.  Δεν έχει έρθει ο 21ος αιώνας?)

«Απόδειξη της ήττας της πολιτικής χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης προσωπικοτήτων».
(Σωστά.  Αυτό λέμε κι εμείς.  Αποτύχατε όλοι σας)

«Το δίλημμα των εκλογών είναι «ή με τους προδότες ή με τους πατριώτες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
(Οι προδότες που είναι πατριώτες και οι πατριώτες που είναι προδότες.  Τι μένει?)

«Αν δεν φύγει ο Βαλιανάτος δεν θα συνεργαστώ με το Στέφανο Μάνο».
(Γιατί? Έχεις πρόβλημα?)

«...  Απλά το 'εγέρθητι' είναι το συνήθειό μας. Δεν σύραμε κανέναν έξω....»
(Πολλές κακές συνήθειες έχετε τελικά)

«(Η πληροφορία για πρόταση από Μέρκελ για δημοψήφισμα) μπορεί να οφείλεται σε παρεξήγηση, κακή κατανόηση (των λεγομένων)».  «..... λίγο χαλασμένο τηλέφωνο».
(Ό,τι θέλει λέει ο καθένας)




(Υ.Γ.:  Για τα κούφια λόγια επέλεξα μικρή γραμματοσειρά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου