ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ (2)

Ας ανατρέξουμε σε ένα σχετικά πρόσφατο κείμενο της Άννας Νάταρ, που είχε κάνει ένα σύντομο ρεπορτάζ στην περιοχή των Αμπελοκήπων:

http://annas-thoughts.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

Το ρεπορτάζ της Α. Νάταρ (Anna Natar) είχε διαβαστεί από αρκετές δεκάδες αναγνωστών, για το καινούριο φαρμακείο που άνοιξε (είχε ανοίξει, ο σωστότερος χρόνος) στην Κηφισίας, δίπλα ακριβώς σε ένα άλλο. Οι αναγνώστες, άνθρωποι μικρο και μεσο-αστοί, απορούσαν για την επιπολαιότητα του επιχειρηματία με τα σύντομα σχόλιά τους στο facebook.  Είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το μέλλον και των δύο επιχειρήσεων.

Μετά από λίγες μόνο εβδομάδες, επηρεασμένη από τη μελαγχολία των εορτών και της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα, πάρκαρα το αυτοκίνητο, και αποθανάτισα άλλη μια θλιβερή πινελιά.   Κλειστό το καινούριο φαρμακείο.  Σβηστά τα φώτα, άδειοι οι χώροι.  Έχουν μείνει μόνο μερικές διαφημιστικές αφίσες στην τζαμαρία του.  Μαύρισε η ψυχή μου. Θλιβερή η φωτογραφία του κλειστού φαρμακείου.


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μόνοι μας χαράζουμε την πορεία μας (όπως μόνοι μας "γρουσουζεύουμε" την τύχη μας) τελικά.


1 σχόλιο:

  1. Καλα ποσο κρατησε ανοιχτο,εχεις ιδεα; Τι τρελλοι και ανοητοι ανθρωποι υπαρχουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή