ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΣΜΟΙ! Μ' ΑΚΟΥΤΕ?


ΘΕΣΜΟΙ! Μ’ ΑΚΟΥΤΕ? ΘΕΣΜΟΙ!

Το λέμε και το ξαναλέμε μεταξύ μας στις παρέες:  «Διαλύσαμε την κοινωνία πρώτα-πρώτα με τις αξίες της και τις αρχές της και το αποτέλεσμα ήταν η οικονομική κρίση».

Το μυαλό μας (η προτεραιότητά μας) τώρα πια είναι να εξασφαλίσουμε τη «δόση» (σαν τα πρεζόνια).  Ωραία.  Την πήραμε. Και τώρα καθόμαστε και περιμένουμε την ανάπτυξη (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό)  Ποιος θα φέρει, όμως, την ανάπτυξη?  Οι επιχειρηματίες? Πφ.  Οι πολιτικοί? Πφ δις (δύο φορές, σε μετάφραση).  Με ποια δημοκρατία οι δεύτεροι?  Με ποια υποδομή οι πρώτοι?

Παρακολουθούμε στην TV ότι διαθέτουμε κυβέρνηση.  Αποτελεί κυβέρνηση η τρίφατση ομάδα που δεν βρίσκει το ρυθμό της, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των σοβαρών αυτού του τόπου? Και αυτοί περί άλλων τυρβάζουν: «ανασχηματισμός», «συναντήσεις των τριών αρχηγών» και άλλα αδιάφορα.  Πήρατε χαμπάρι ότι μας έχουν καβαλήσει οι δανειστές?  Μας έχουν κάτσει στο σβέρκο.  Βρήκαν έδαφος, όμως, αγαπητοί μου, «followers».  Βρήκαν διαφθορά, παθογένειες, φοροδιαφυγή, αδικίες, αδυναμίες, προσωπικές ατζέντες.  Και κυρίως, βρήκαν μια κοινωνία διαλυμένη:  άλλος να συνεχίζει να κλέβει τους πολίτες, άλλος να εγκαταλείπει τη δημοκρατία, άλλος να συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι «εκλεκτός» (του Θεού), άλλος να πιστεύει ότι πρέπει να εισπράττει χωρίς να δουλεύει, άλλος να γραπώνει την ευκαιρία για να ταξιδέψει σε μέρη που μόνο στα παιδικά του όνειρα μπορούσε να ταξιδέψει και άλλος να συντρίβεται στην κατάθλιψή του.

Θεσμοί και κοινωνία πρέπει χέρι-χέρι να πολεμήσουμε τα κακώς κείμενα.

Θεσμοί.  Μ’ ακούτε?  Θεσμοί!  Είναι κανένας εκεί?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου