ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ, ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


«Συγγενής εξ αγχιστείας του Προέδρου Αναστασιάδη, ο επιχειρηματίας στην Κύπρο που έστειλε λεφτά στην Αγγλία λίγες μέρες πριν το Eurogroup».

Μέχρι εδώ η είδηση μέσα από τις παραγράφους του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου δεν είναι η συγγένεια του επιχειρηματία με τον πρόεδρο.  Διαβλέπουμε μόνο την προσπάθεια να εμπλακεί το όνομα του συγκεκριμένου προέδρου, γιατί στην Κύπρο ο επιχειρηματίας ή συγγενής θα ήταν ή κουμπάρος!

Οι ειδήσεις είναι στα πραγματικά γεγονότα.  Πρώτον, οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή διέγραψαν δάνεια πολλών εκατομμυρίων σε πολλούς και δεύτερον καταθέσεις Κυπρίων, Ελλήνων και Ρώσων φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό την εβδομάδα της 18 Μαρτίου.  Και ενωρίτερα, και ενωρίτερα!

Για την πρώτη είδηση, η απάντηση βρίσκεται στη μανία του ρουσφετιού.  Αλισβερίσι, «δούναι και λαβείν».  Σε εξυπηρετώ τώρα, με εξυπηρετείς αύριο.  Ελάτε τώρα, εδώ στην Ελλάδα τα ξέρουμε καλά αυτά.  Εμάς μιμούνται οι Ελληνοκύπριοι.  Για τη δεύτερη είδηση, αν απορείτε τι έκαναν οι Άγγλοι καταθέτες τις ίδιες μέρες, να σας ξεκαθαρίσω ότι αυτοί έχουν αποσύρει τα χρήματά τους από μήνες και χρόνια τώρα, όπως επίσης είχαν αρχίσει να πουλούν και τα σπίτια τους στην Κύπρο.

Παραμένει είδηση και απορία μαζί πώς βγαίνουν καταθέσεις όταν οι τράπεζες είναι κλειστές.  Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη στα τμήματα private banking διευκόλυναν τους πελάτες ανοίγοντας λογαριασμούς στα υποκαταστήματα του Λονδίνου, είτε μπαίνοντας κρυφά – μουλωχτά – στους χώρους εργασίας, είτε ακόμα και από το σπίτι.

Σημαντικότερη είδηση όμως θα ήταν πόσο πιο νωρίς ήταν προσυμφωνημένο το κούρεμα.  Κύριε Χριστόφια?  Κύριε Αναστασιάδη?

2 σχόλια:

  1. Αλι σε αυτους που μενουν εγκλοβιζμενοι ή αυτοι που χανουν τα λεφτα τους! Οι Εγγλεζοι τελικα ηταν πιο εξυπνοι απο πολλους αλλους αφου οχι μονο απεσυραν λεφτα αλλα πουλησαν κι ολας σπιτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή