ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΟΛΑ ΔΙΠΛΑ


Η Μανωλάδα μας "κατέβασε".  Η διάκριση των Ελλήνων φοιτητών της Νομικής στο διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου μας "ανέβασε".  Γιατί υπάρχουν πάντα δύο Ελλάδες.  Όλα διπλά στη ζωή μας.  Πλούτος και φτώχεια.  Ασχήμια και ομορφιά.  Η αγορά των  Malls και η αγορά της οδού Αθηνάς.  Ο κόσμος της λούφας και ο κόσμος της σκληρής δουλειάς.  Ο Έλληνας της μικροπρέπειας και ο Έλληνας της αξιοπρέπειας.  Τα παιδιά που αναζητούν διέξοδο σε νεο-φασιστικές ομάδες και τα παιδιά που βρίσκουν την τιμή μέσα από το διάβασμα και τη σκέψη.

Ακόμα και τα ονόματα των βραβευθέντων φοιτητών ήταν διπλά:  Ιουλία-Αικατερίνη, Μαρία-Θωμαϊδα, Μαρία-Θηρεσία και ένας με το ιστορικό και βαρύγδουπο όνομα Αλέξανδρος (διπλό κι αυτό από το ρήμα αλέξω που σημαίνει απομακρύνω ή απωθώ και το ουσιαστικό ανήρ, δηλαδή αυτός που απωθεί άνδρες άρα ο γενναίος). Ονόματα βγαλμένα μέσα από δύο κόσμους που παραμένουν ο ένας απέναντι στον άλλο?  Από δύο οικογένειες που δεν γίνονται ποτέ μία?

Ανεξάρτητα από την παρατήρηση για τα διπλά ονόματα, αυτά τα παιδιά μας κάνουν περήφανους και νιώθουμε λίγο καλύτερα μετά το χτύπημα της Μανωλάδας των προηγουμένων ημερών, και η τυχαία παρατήρηση δεν υποβαθμίζει την αξία του επιτεύγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου