ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΧΟΡΟΣ




Τα ζευγαράκια στροβιλίζονταν στην πίστα ανέμελα στο ρυθμό του βαλς.  Γλιστρούσαν στο παρκέ παρασυρμένοι από τις γνώριμες νότες.  Βιέννη? Ρώμη? Αθήνα?  Τι σημασία έχει.  Εκείνο το βράδυ είχαν αφεθεί στην ανεμελιά της εποχής  Ή προσπαθούσαν να ζήσουν την ψευδεπίγραφη ανεμελιά.  Πάντως, το χέρι του καβαλιέρου έσφιγγε τη μέση της ντάμας του όλο και πιο πολύ.  Κάθε τόσο την κοιτούσε στα μάτια προσπαθώντας να καταλάβει τα συναισθήματά της.  Άραγε μπορούσε να προχωρήσει λίγο περισσότερο?  Άραγε μπορούσε να την ξεμοναχιάσει σε κάποια γωνία του κλαμπ?  Άραγε πώς θα αντιδρούσε η αφελής  μικρή?

            ROCK & ROLL
Τη σήκωσε ψηλά, την κατέβασε.  Η φούστα της σηκώθηκε.  Το άσπρο της εσώρουχο φάνηκε λιγάκι στο ημίφως.  Όλα τα ζευγάρια γύρω τους χόρευαν τρελά. Ο ρυθμός τους είχε παρασύρει.  Πάνω-κάτω, πάνω-κάτω στην πίστα κτυπούσαν τα πόδια και γύριζαν το κεφάλι δεξιά-αριστερά.  Διασταυρώθηκαν και άλλαξαν θέση στην πίστα.  Μετά παλαμάκια για να κρατήσουν το ρυθμό.  Χαμόγελα.  Στην επόμενη φιγούρα το χέρι του έπιασε αποφασιστικά τους γλουτούς της.  Θα την πήγαινε στο σπίτι με το καινούριο του VAUXHALL και θα κατάφερνε να τη στριμώξει σε κάποια σκοτεινή γωνιά πριν φτάσουν.

            ROCK
Ο καθένας κρατούσε ένα ποτήρι με ποτό που κοιτούσε ηδυπαθώς.  Κάποιοι κουνιόντουσαν μελαγχολικά στην καρέκλα τους δείχνοντας ότι πρόσεχαν τη μουσική. Μια κοπέλα από απέναντι τον κοιτούσε στα μάτια με ένα υπομειδίαμα στα χείλη.  Κόμπλαρε.  Το ποτό που είχε πιει ξεροσφύρι του είχε φέρει μια ευχάριστη ζαλάδα.  Γύρισε το βλέμμα του αλλού στο χώρο, για να μη δείξει ότι είχε προσέξει το ενδιαφέρον της κοπέλας.  Μετά από λίγο, χωρίς να το θέλει, τα μάτια του γύρισαν σε εκείνη πάλι.  Φοβήθηκε ότι θα τον ξεμοναχιάσει σε κάποια γωνία στις τουαλέτες του κλαμπ.

1 σχόλιο:

  1. Η αληθεια ειναι απο τους χορους αυτους θα ηθελα να ηξερα βαλς.
    Πιστευω οτι ειναι ενας χορος που ενωνει το ζευγαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή