ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Βοηθώντας επαρχιώτες


Ένα γλυκό ανοιξιάτικο δειλινό στο κέντρο της Αθήνας, σταματά ένα αυτοκίνητο δίπλα στο δικό σου που είσαι έτοιμος να ξεπαρκάρεις.  Η πρώτη σκέψη – βγαλμένη ίσως από παλαιότερα χρόνια που δυσκολευόσουν να βρεις θέσεις στάθμευσης στην πόλη – είναι ότι ζήλεψε τη θέση που θα ελευθερώσεις.

Όχι όμως.  Μια συμπαθητική κοπέλα-οδηγός με κοινή φυσιογνωμία, με απόλυτη ευγένεια εξιστορεί μια περιπέτεια που πέρασε με τον μεσήλικα κύριο που κάθεται στη θέση του συνοδηγού.  Έχουν έρθει από το Ναύπλιο, τους άνοιξαν το αυτοκίνητο και δεν έχουν λεφτά ούτε για βενζίνα.  Η παράκληση  για οικονομική βοήθεια είναι έντονη αλλά ευγενική και οι πιθανότητες για κοροϊδία πολλές.

Κάνεις την καλή πράξη ή αφήνεις να σε τιμωρήσει ο Θεός την ώρα της κρίσης?  Ό τι κι αν διαλέξεις, το θύμα θα είσαι εσύ:  Είτε θα θεωρήσεις τον εαυτό σου μ....., είτε κακό άνθρωπο.

Και όμως, ο «ρεπόρτερ», είτε «μ.....» είτε κακός άνθρωπος, ακολούθησε το αυτοκίνητο, ένα μπλε σκούρο με αριθμό κυκλοφορίας που ξεκινούσε από ΙΒΜ, κτυπημένο στην πόρτα του οδηγού.  Η διαδρομή του μπλε αυτοκινήτου έτυχε να είναι η ίδια που θα ακολουθούσε ο «ρεπόρτερ».  Στρίβει δεξιά προς τη Λεωφόρο Συγγρού.  Ο «ρεπόρτερ» στρίβει κι αυτός.  Το μπλε αυτοκίνητο σταματά λίγα μέτρα αργότερα σε ακατάλληλο σημείο.  Καθυστερεί?  Η οδηγός εντόπισε το αυτοκίνητο του ρεπόρτερ και περιμένει να προσπεράσει?  Η κίνηση της Λεωφόρου Συγγρού αναγκάζει τον ρεπόρτερ να προσπεράσει.  Δεν καταθέτει τα όπλα.  Επανέρχεται στο ίδιο σημείο κάνοντας τον γύρο του οικοδομικού τετραγώνου.  Το μπλε αυτοκίνητο έχει φύγει.  Τα μάτια γίνονται δεκατέσσερα ψάχνοντας το μπλε αυτοκίνητο.  Μετά από λίγο το εντοπίζει στον παράδρομο της Συγγρού, μετά το Πάντειο Πανεπιστήμιο.  Οδηγούν αργά, πιθανόν ψάχνοντας καινούρια ευκαιρία για να πουν την ιστορία τους.  Ο ρεπόρτερ αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει.  Το ρεπορτάζ τελειώνει με την ανάγκη για στατιστικά στοιχεία: σας έχει πλησιάσει και σας αυτό το μπλε αυτοκίνητο και σε ποια περιοχή?

2 σχόλια:

  1. Παντως κρατω μια επιφυλαξη για τους συγκεκριμενους.
    Ειναι νομιζω πιο ευκολος τροπος να σε ξεγελασουν οταν
    ειναι περιποιημενοι απο το να ειναι λετσοι. Και μη χειποτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ κρατώ μικρό καλάθι ότι ήταν γνήσιο το περιστατικό, γι' αυτό το ανέβασα στο blog. Δε βλέπω όμως να είχε και κάποιος την ίδια εμπειρία. Να το έβαζα άραγε και στο "Κάθε Σάββατο στην Αθήνα" γιατί βλέπουν τη σελίδα πολλοί που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή