ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΕΔΙΑ (Σχεδία)

«Σχεδία», περιοδικό δρόμου.  Το αγοράζουμε από συγκεκριμένα σημεία, όπως π.χ. σταθμούς μετρό.  Δεν θα το βρείτε στα περίπτερα.  Κοστίζει 3 ευρώ και εκδίδεται κάθε μήνα.

Το περιοδικό ξεκίνησε να κυκλοφορεί αρχές του 2013 δίνοντας ευκαιρία σε  αστέγους, ανέργους και σε άλλους ανθρώπους που ανήκουν σε αδύναμες και ευάλωτες ομάδες να εξασφαλίζουν αξιοπρεπώς ένα εισόδημα πωλώντας το με κέρδος για εκείνους το 50% (1,5 ευρώ).   Η πρωτοβουλία ανήκει στη ΜΚΟ «Διογένης» που δημιούργησε τη δημοσιογραφική ομάδα και έπεσε με τα μούτρα στην ιδέα της έκδοσης του περιοδικού.  Η ιδέα έχει ξεκινήσει από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως την Αγγλία.  Ήδη πριν από χρόνια, στους σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου στο Λονδίνο, οι άνεργοι προσπαθούσαν να πουλήσουν το περιοδικό τους.  Ήταν οι εποχές που στην Ελλάδα θεωρούσαμε περιθωριακό τον άνεργο και τον άστεγο.  Η πραγματικότητά μας ήταν μακριά από αυτά γιατί ζούσαμε στη φούσκα της ψεύτικης ευμάρειας.  Στο Λονδίνο τα βράδια οι άστεγοι διάλεγαν τα ζεστά σημεία πάνω από σχάρες αεραγωγών και εισόδους πολυκαταστημάτων, για να περάσουν τη νύχτα.  Τέτοιες εικόνες δεν ταίριαζαν με τα δεδομένα της Ελλάδας.  Ήρθε όμως και η δική μας σειρά.

Αγόρασα τη «Σχεδία» συνειδητά στη στάση μετρό Συγγρού-Φιξ.  Η πωλήτρια μου τόνισε ότι η απόδειξη είναι μέσα στο περιοδικό.  Της ευχήθηκα «Ό,τι καλύτερο» και μου αντευχήθηκε.

Επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του περιοδικού «Σχεδία» και στη σελίδα του («Shedia») στο facebook για περισσότερες πληροφορίες.



Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar
(Κυλήστε πιο κάτω τη σελίδα για περισσότερες ενημερώσεις)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου