ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ



«Tell me why I don’t like….. Fridays” (*).  Η πιο πιθανή απάντηση στην ερώτηση:  «Γιατί είσαι ανάποδος άνθρωπος».

Μήπως, όμως, δεν είναι ανάποδος;  Για να του προσφέρουμε το benefit of the doubt, ρωτήσαμε κι άλλους εργαζόμενους πώς νιώθουν για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.  Αν και η πλειοψηφία των εργαζομένων στο άκουσμα της λέξης «Σαββατοκύριακο», χαμογέλασαν πλατιά, υπήρχαν και οι εξαιρέσεις.

Ο ένας απάντησε ότι οι προγραμματισμένες ασχολίες για το Σαββατοκύριακο, όπως να πάει στο σουπερ μάρκετ ή να συνοδεύσει τον μικρό του γιο στην προπόνηση ή να πάρει τη μεγάλη κόρη σε πάρτυ γενεθλίων και την Κυριακή να παρευρεθεί σε ένα τραπέζι, δεν τον ξεκουράζουν.  Μια κοπέλα εξέφρασε το παράπονο ότι το Σαββατοκύριακο που θέλει να μείνει στο σπίτι για cocooning, το πρόγραμμα της τηλεόρασης είναι πολύ φτωχό.  Μια άλλη κοπέλα ομολόγησε ότι νιώθει τη μοναξιά της περισσότερο τις ημέρες του ρεπό παρά τις ημέρες που εργάζεται.  Ακόμα και οι φίλοι της προτιμούν να τη συναντούν τις καθημερινές και την εγκαταλείπουν τα Σαββατοκύριακα.  Ένας νεαρός είπε απλά ότι η κοπέλα του δουλεύει τα Σαββατοκύριακα γιατί είναι σερβιτόρα σε καλό εστιατόριο και δεν μπορούν να συναντηθούν τις ημέρες που εκείνος είναι ελεύθερος.

Ο πέμπτος που ρωτήσαμε έσκυψε το κεφάλι με ενοχές και μου εξομολογήθηκε ότι αγαπά πιο πολύ τη δουλειά του παρά την οικογένειά του.  Μετά από λίγες ημέρες έμαθα ότι έχει δημιουργήσει και σχέση με μια παντρεμένη κυρία στο γραφείο, την οποία όμως μπορούσε να τη συναντά μόνο τις εργάσιμες ημέρες.

Οι Ψυχολόγοι αποδίδουν την αρνητική αντίδραση των εργαζομένων, στον εξαναγκασμό που δημιουργούμε στους εαυτούς μας ότι το Σαββατοκύριακο πρέπει να είναι γεμάτο με κοινωνικότητες και δραστηριότητες.  Κάποιες φορές, όμως, ενδόμυχα θέλουμε ησυχία ή κάποιες άλλες φορές οι δραστηριότητές μας είναι αποτυχημένες.

Χαλαρώστε.  Κάντε αυτό που πραγματικά θέλετε.  Ο χρόνος έχει 52 Σαββατοκύριακα!

Παραφθορά του τραγουδιού «Ι Dont Like Mondays


Y.Γ.:  Το τραγούδι των Boomtown Rats «I Dont Like Mondays» γράφτηκε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον παιδιών που περίμεναν να μπουν στο σχολείο, από τη μικρή Brenda Spencer το 1979 ταμπουρωμένη στο σπίτι της.  Κατάφερε να τραυματίσει οκτώ συμμαθητές της και έναν αστυνομικό  και να σκοτώσει δύο δασκάλους. Το μόνο που μπόρεσε να δώσει εξήγηση στους δημοσιογράφους για την πράξη της ήταν – απλά – ότι  "I don't like Mondays."

Υ.Γ. 2:  Εγώ πάντως ανήκω σε αυτή την κατηγορία:  http://annas-thoughts.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html


Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

(Κυλήστε πιο κάτω τη σελίδα για περισσότερες ενημερώσεις)

2 σχόλια:

  1. Για καποιο λογο παντα μου αρεσαι η Παρασκευη και υποθετω για τους ιδιους λογους
    που αρεσει στους περισσοτερους. Πραγματι καποτε ειχα διαβασει ή ακουσει την ιστορια
    του τραγουδιου και την δικαιολογια της δολοφονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πιο ωραία μέρα είναι η Πέμπτη όταν περιμένουμε να έρθει η Παρασκευή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή