ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ = ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ

Οι Αθηναίοι κλείστηκαν στα σπίτια τους και ψάχνουν σιωπηλά να δείξουν πολιτική ωριμότητα, νηφαλιότητα και αισιοδοξία.  Είτε ήδη άνεργοι, είτε εν δυνάμει άνεργοι, είτε υποβαθμισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι έχουν καταδικάσει πια το 2012 και περιμένουν το 2013.  Ακούν για το γρηγορόσημο ακόμα και στο Νεκροτομείο και για το περιστατικό με τον κ. Κουλούρη και καταλαβαίνουν ότι ούτε οι θυσίες που έκαναν ούτε και οι μελλοντικές, θα λύσουν το πρόβλημα.  Όσο ζουν οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, ΚΑΝΕΝΑ μέτρο δεν θα βοηθήσει.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση και οι τεχνοκράτες που προσπαθούν να βελτιώσουν το bottom-line (!), ζουν μέσα στην αποτυχία τους.  Το ένα λάθος φέρνει το άλλο.

Ο αποτυχημένος επιχειρηματίας αυξάνει τις τιμές στα προϊόντα του για να αυξήσει τον τζίρο του, ρίχνει την ποιότητα υπηρεσιών και πρώτων υλών, απολύει προσωπικό, καταργεί την εκπαίδευση, αφήνει απλήρωτους τους προμηθευτές, στηρίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του σε δάνεια κ.λπ. Εύκολο?  Πανεύκολο.   Το αποτέλεσμα είναι να απογοητεύει τους πελάτες και μακροπρόθεσμα να χάνει ακόμα περισσότερο.

Αλλά και το κράτος τι κάνει?  Αυξάνει τους άμεσους και έμμεσους φόρους, κάνει τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, καταργεί συντάξεις και μισθούς, στηρίζει τη βιωσιμότητά του σε δάνεια κ.λ.π. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργεί μια ατέρμονη ύφεση που με τη σειρά της δημιουργεί ακόμα λιγότερα έσοδα.

Ίδια λάθη, ίδια σκ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου