ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ποδόσφαιρο δεν ξέρω.  Καταλαβαίνω όμως τι είναι «να παίζεις στις καθυστερήσεις». Αρκετοί Έλληνες πια πιστεύουμε ότι οι ιδιώτες επενδυτές, οι δανειστές και οι «επιτηρητές» μας επωφελούνται από τον αργό ρυθμό των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Τα γκολ έχουν ήδη μπει από τη δική τους «ομάδα».  Η άλλη «ποδοσφαιρική ομάδα», η Ελλάδα δηλαδή, έχει χρεωθεί τα γκολ από τον Απρίλιο του 2010, τότε που ανομολόγητα χρεοκόπησε.  Α ναι, δεν το ξέρατε?  Η γκολάρα έχει μπει από τότε.  Τότε που έρμαιο της τύχης της η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με κυβερνήτη τον ΓΑΠ, ανίκανη και τυφλή από την εξουσία – “open” ή όχι – αποχαυνωμένη, παρακολουθούσε το «παιγνίδι» χωρίς να μπορεί να σύρει τα πόδια της.

Οι δανειστές μας στις κερκίδες έχουν ποντάρει σε άλλες ομάδες και κυρίως στη θωράκιση της δικής τους οικονομίας. Ο ελληνικός λαός δεν είχε αγοράσει καν εισιτήριο.  Ίσως οι παλαιοκομματικοί να παρακολουθούσαν τον αγώνα από την τηλεόραση (αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι ακόμα υπάρχουν Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – αφού όλοι διορίστηκαν).

Τα παραπάνω είναι η μόνη ερμηνεία για το γεγονός ότι επιδιώκουμε επιτόκιο 3%, οι αντίπαλοι – μετά από τόσους μήνες – πρότειναν 3.8% και αυτές τις ημέρες αντί να επιτυγχάνεται προσέγγιση, οι ιδιώτες επενδυτές (διάβαζε «τοκογλύφοι») απαιτούν 4%.

Στημένο το παιγνίδι βρε!  Η ομάδα θα πέσει κι άλλη κατηγορία!  Θα κατηγορηθούν άραγε οι ποδοσφαιριστές, η διαιτησία, οι πρόεδροι?  Ή θα τιμωρηθούν μόνο οι θεατές-κάτοικοι αυτής της χώρας?

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο γνωση στα ποδοσφαιρικα!Για να μην πω και στα οικονομικα,και παλι μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή