ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΟΡΝΤΩ (Μέρος 4, τελευταίο)



 (Πριν διαβάσετε αυτό το κείμενο μπορείτε να διαβάσετε πρώτα το 1ο, 2ο και 3ο μέρος της περιήγησης)

Αν χορτάσει πολύ το μάτι σας από πράσινο και αμπέλια, υπάρχει και η εναλλακτική λύση, να μείνετε μέσα στην πόλη του BordeauxH ίδια η πόλη έχει να προσφέρει αρκετές εκπλήξεις και αξιοθέατα.  Θα χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας, το τραμ, τα λεωφορεία και τις γνώσεις του τοπικού Office de Tourisme.   Σε συνεννόηση μαζί τους μπορείτε να κάνετε εκδρομές, πλήρως οργανωμένες από κάποιον άλλο χωρίς τη δική σας έννοια.  Έτσι κάναμε σε δεύτερο ταξίδι στην περιοχή.  Σχεδιάζουμε μια-δυο βραδιές στο Παρίσι, «προσκύνημα» στον κοσμοπολιτισμό.  Κι έξαφνα εμφανίζεται κι ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λονδίνο τις ίδιες ημέρες.  Το ταξίδι αναψυχής γίνεται περιπέτεια:  Αθήνα-Λονδίνο, Λονδίνο-Παρίσι (στάση), Παρίσι-Bordeaux. Τα περιεχόμενα στη βαλίτσα αντικρουόμενα:  business casual για το meeting στο Λονδίνο, ελαφριά καλοκαιρινά μπλουζάκια για το υγρό Bordeaux.  Ψηλοτάκουνες γόβες για την επαγγελματική υποχρέωση, αθλητικά παπούτσια για τους ποδαρόδρομους στα καλντερίμια και τις quais του Bordeaux.


Τη μια μέρα μπορείτε να κάνετε βόλτες στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης.  Η Rue Sainte Catherine που ξεκινά από την Place de la Victoire και καταλήγει στην Place de la  Comédie με το Grand Theatre διαθέτει μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες.  Στο μέσο της απόστασης στα δυτικά σας βρίσκονται κι άλλα αξιοθέατα όπως ο καθεδρικός ναός του St André, το Δημαρχείο και το Musée des Beaux Arts.  Βάλτε προτεραιότητες και οργανώστε το χρόνο σας. 
 
To Grand Théâtre Opera) είναι επιβλητικό κτισμένο στον 18ο αιώνα. Σήμερα θα φάμε huitres, πολλά huitres (στρείδια).  Άσπρο ή κόκκινο κρασί, λοιπόν;  Αυτά τα διλήμματα ξεπερνιούνται αυτό το ηλιόλουστο μεσημέρι.

Θα συνδυάσετε να δείτε την Place des Quinconces – αυτή θεωρείται η πιο μεγάλη ή μια από τις πιο μεγάλες πλατείες ολόκληρης της Ευρώπης – με την Place de la Bourse, την Place St Pierre και την ομώνυμη μεσαιωνική γειτονιά και την Place du Parlement.  Το μέγεθος της Place des Quinconces μπορεί να σας απωθήσει.  Η Place de la Bourse θα σας μαγνητίσει γιατί είναι «παραθαλάσσια» ενώ η κουκλίστικη Place St Pierre θα σας κατακτήσει.  Ξεκουράστε τα πόδια σας στην Place du Parlement με espresso που κοστίζει 0,80 ευρώ.  Ναι καλά διαβάσατε.  Αυτές είναι οι τιμές σε αυτή τη γαλλική πόλη που έχει ανακηρυχτεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως καταλάβατε, όλη η περιοχή μαζί με την πόλη του Bordeaux, προσφέρεται για όμορφες διακοπές.  Ελπίζω να πήρατε μια γεύση.

ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου