ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΝΙΟΝ - ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ


Με αφορμή το άρθρο του Δημήτρη Ρηγόπουλου στην «Καθημερινή» του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου, που θα διαβάσετε εδώ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/01/2014_535427, για την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να αναθέσει σε κάποιον καλλιτέχνη να «επουλώσει» την πληγή στην γωνία Αιόλου και Σταδίου, θυμήθηκα εκείνες τις άγριες μέρες του Δεκέμβρη 1980.

Οι πιο νέοι έχουν λιγότερες ή καθόλου θύμησες από μας τους μεγαλύτερους και δεν ένιωσαν τον τρόμο που δημιούργησαν τα ύπουλα τρομοκρατικά κτυπήματα σε Ελληνικές επιχειρήσεις.  Μέσα στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές του ’80 κτυπήθηκαν ο «Κατράντζος» και το «Μινιόν» και λίγο αργότερα – καλοκαίρι πια – ο «Δραγώνας», ο «Λαμπρόπουλος» και το «Ατενέ».  Οι τρομοκράτες κατάφεραν να καταστρέψουν πέντε ελληνικότατες εταιρίες.  Άφησαν δεκάδες Έλληνες άνεργους, υπαλλήλους των καταστημάτων, προμηθευτές και υπαλλήλους των προμηθευτών.  Το χειρότερο ήταν ότι φύτεψαν το σκουλήκι του τρόμου στον μέσο πολίτη που κυκλοφορούσε ανέμελα σε αυτές τις περιοχές. Εκείνη την εποχή τα μέλη της μέσης οικογένειας συνήθιζαν να κάνουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια σε αυτά τα καταστήματα και να χαίρονται τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Αυτή είναι η χειρότερη μορφή τρομοκρατίας. Όταν τρομοκρατείς τον πολίτη και όχι το κεφάλαιο, την πλουτοκρατία. Συγκαταλέγομαι κι εγώ λοιπόν σε αυτούς τους καχύποπτους που πιστεύουν ότι, θέλοντας ή μη, οι τρομοκράτες εξυπηρέτησαν «άλλα» συμφέροντα.

Ποιά ήταν λοιπόν τα μέλη αυτής της «Επαναστατικής Οργάνωσης Οκτώβρης ‘80»; Θυμήστε μου αν έχει συλληφθεί κάποιος από αυτούς.



Άννα Νάταρ Αννα Ναταρ Anna Natar

(Κυλήστε πιο κάτω τη σελίδα για περισσότερες ενημερώσεις)



1 σχόλιο:

  1. Ποιός να τους συλλάβει Αννούλα μου; "Αυτοχειρία" υπάρχει, "αυτοκριτική" υπάρχει, "αυτογνωσία" υπάρχει, όλα αυτά και σαν λέξεις και σαν πράξεις, "αυτοσύλληψη" όμως δεν γίνεται ούτε πρακτικά, ούτε μεταφορικά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή