ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

"Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ"

(Σχόλιο για το πιο πρόσφατο βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ)

Το εξαιρετικό με τη Βικτώρια Χίσλοπ είναι ότι αγάπησε την Ελλάδα πολύ κι έχει γίνει εξαιρετικός πρεσβευτής της χώρας μας.  Όποιος πει ότι «Το Νησί» είτε ως βιβλίο είτε ως τηλεοπτικό σήριαλ, δεν τον συγκίνησε, θα θεωρηθεί τουλάχιστον άδικος.  Μετά «Το Νησί», η Χίσλοπ έγραψε τον «Γυρισμό» και «Το Νήμα» με αρκετά ικανοποιητικές κριτικές.

Το τελευταίο της  βιβλίο είναι «Ο Τελευταίος Χορός». Μμμμμμμμμ.
Συγγνώμη κυρία Χίσλοπ που θα γίνω αυστηρή.  Το βιβλίο σας με δέκα σύντομα διηγήματα μέσα από τη σύγχρονη ελληνική καθημερινότητα, θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί από μια άπειρη διηγηματογράφο και όχι από τη σημαντική και πετυχημένη Χίσλοπ.

Το βιβλίο διαβάζεται πολύ εύκολα μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να αφήσει ούτε προβληματισμούς ούτε και θετική ή αρνητική εντύπωση.  Είναι από τα βιβλία που γρήγορα θα ξεχαστούν, εκτός αν τα συντηρήσει η διαφήμιση στη μνήμη του αναγνωστικού κοινού.

(Το blog, αγαπητέ αναγνώστη, δεν έχει σκοπό την κριτική βιβλίων, όπως έχεις ήδη προσέξει, αλλιώς οι καθημερινές αναρτήσεις θα ήταν αφιερωμένες σε βιβλία και νέες εκδόσεις.  Μόνο κατά καιρούς καταγράφουμε κάποια σχόλια για βιβλία που μας άφησαν πολύ θετικές ή πολύ αρνητικές εντυπώσεις).

(Κυλίστε τη σελίδα πιο κάτω για να διαβάσετε περισσότερες ενημερώσεις)

Από την Άννα Νάταρ - Αννα Ναταρ - Anna Natar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου