ΣΥΜΗ

ΣΥΜΗ
Νοσταλγία για το καλοκαίρι

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟΙ

Ο Δήμος Αθηναίων έτυχε – για πρώτη (και τελευταία?) φορά – να λειτουργήσει προληπτικά δείχνοντας ευαισθησία στις ομάδες των άστεγων.  Οργάνωσε χώρους και προμήθειες για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες άστεγους τις κρύες προηγούμενες ημέρες. Ευτυχώς υπήρξαν και οι φωνές, αν και στο παρελθόν επικριτικές, που αποδέχθηκαν και επιδοκίμασαν την προσπάθεια αυτή.  Κοντά τους άντρες και γυναίκες εθελοντικά, μέλη ΜΚΟ ή όχι, έτρεξαν να βοηθήσουν.

Πάντα όμως υπάρχουν και οι κομπλεξικές μειονότητες.  Βρέθηκε κι αυτή τη φορά, το ποσοστό του 2% που ζήλεψε την αίγλη της προσπάθειας και προσπάθησε να την «καπελώσει».

Τι σκέφτηκαν να κάνουν?  Οδήγησαν δύο-τρεις άστεγους στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, διέρρηξαν κάνοντας ζημιά στην κρατική (και προσωπική μας εν τέλει) περιουσία και τους τοποθέτησαν στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, αντί να τους συνοδεύσουν στους οργανωμένους χώρους.

Χωρίς να γνωρίζω ποιοι μπορεί να σκέφτονται έτσι, αντιλαμβάνομαι ότι είναι άνθρωποι που προτιμούν να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας παρά να προσφέρουν πραγματικά στην ελληνική κοινωνία.  Είναι ομάδες (γκρουπούσκουλα) που αποδεικνύουν την ύπαρξή τους μόνο μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες. Διερωτώμαι αν ο στόχος είναι και πάλι τα «ψηφαλάκια».

Μόλις μάθω ότι κάποιος τους έδωσε «πολιτική» στήριξη, θα σας ενημερώσω, αγαπητοί αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου